PÉNTEKEN ÜNNEPSÉG BÁCSFEKETEHEGYEN

Bácsfeketehegy Kultúra, kommunikáció

A VMVE fiatal szavalói soproni műsorát a hazai közönség is láthatja, ugyanis január 28-án, pénteken ünnepli Kishegyes község a magyar kultúra napját. Ennek apropóján a bácsfeketehegyi Bányai János Emlékházban 18 órától fogják bemutatni a műsort, amely a Percek pillaközén címet viseli – mondta el Hajvert, majd arról is szólt, hogy a műsor során Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője mond köszöntőbeszédet.
– Meggyőződésem, hogy nagyon jó úton haladunk afelé, hogy a saját ünnepeinket itt, Kishegyes községben is méltóképpen meg tudjuk ünnepelni. Ezáltal is erősítjük a nemzeti identitástudatot, nemcsak magunkban, hanem a fiatal generációkban is – mondta az elnök.

A soproni út mellett VMVE-nek más aktualitásai is vannak: Az ének megmarad című előadás 2019-ben készült, a békediktátum kapcsán, és a napokban játszották Óbecsén és Péterrévén, a magyar kultúra napja alkalmából. Februárban további két bemutatójuk lesz, nagy valószínűséggel Belgrádban és Újvidéken – tudtuk meg Hajverttól.

Forrás: Magyar Szó