Péntek Tímea: Kalotaszeg szíve, Körösfő

· Györkös Mányi Albert Emlékház Ismeretterjesztő

Könyvbemutató | Péntek Tímea: Kalotaszeg szíve, Körösfő

💢 DR. PÉNTEK TÍMEA KALOTASZEG SZÍVE, KÖRÖSFŐ – A SZÜLŐFÖLD TÖRTÉNETE ÉS KÉPES ALBUMA című, az Europrint Kiadó gondozásában 2018-ban megjelent kötetét mutatjuk be 2019. JÚNIUS 25-ÉN, KEDDEN, 18.30 ÓRÁTÓL a Györkös Mányi Albert Emlékházban.
💢 Mit is rejtegethet magában a kalotaszegi népi világ? Melyik falunak a hatására költözött Kós Károly Kalotaszegre? Meddig is ér a muszuj? Miért oly híres a körösfői református templom? Erdélynek azt a kistáját mutatja be ez a könyv, amelynek neve híres a magyar kultúra és társadalom világában, de részleteiben talán még mind a mai napig tartogat meglepetéseket. A hiteles történeti adatok mellett régi idők elmesélt életeseményeibe is bepillantást nyerhet az olvasó, miközben megismerkedik a magyar népművészet és népviselet egyik legpompásabb tájegységével és annak egyedi világával. A szerző e tájnak a szülöttjeként a lehető legközelebb viszi az olvasót Körösfő csodavilágához és ezáltal Kalotaszeg lebilincselő atmoszférájához.
💢 A kötetet DR. PÉNTEK JÁNOS néprajzkutató, egyetemi tanár, valamint a szerző ismertetik. Az eseményt követően a szerző dedikálja a könyvét.
💢 Szeretettel várunk mindenkit!
***
Europrint Kiadó
A Györkös Ház közönsége
A Györkös Ház eseménynaptára: www.emke.ro/node/4873