Pataky Klári Társulat: Elfelejti, belebotlik

Szigligeti Studio Ismeretterjesztő

„Eltörik, összeragaszt, szétpattan, újraforraszt. Generációk folyama, milliárdnyi élet. Az egyik az enyém. Elfelejti, belebotlik, elfelejti, belebotlik, elfelejti, belebotlik… Élet. Nem verseny.”

Íme néhány szemelvény az előadásról korábban megjelent kritikákból:

“A koreográfia három mai nőről szól. Női szerepeikről, küzdelmeikről, összatartásukról, életükről az őket körülvevő felgyorsult világban.”

“… három mai nőről szól, akik vannak… Térben, időben elhúzott, kb. ötvenperces pillanatfelvétel az előadás, mely olyan kifinomult technikával készült, mint a Leány gyöngy fülbevalóval című Vermeer-festmény (csak táncban).”

“Pataky Klári meg mesélni tud úgy, hogy a mesében nem történik semmi, és hallgatva mégsem lankad a figyelmünk, tud koreografálni úgy, hogy alig mozdulatai is felnagyulva jelentőséget nyernek, és tud ábrázolni úgy, hogy egyszerre mindent elmond egyről, háromról, mindről… Nőről, emberről, banálisról, nagyszerűről. Mindezt vég nélkül teszi: úgy kezdi el, mintha el sem kezdené, és befejezi anélkül, hogy a végére érne. Nekem jelenleg kb. ez a kortárs művészet. ” (Kútszegi Csaba: Elfelejti, belebotlik – Tánckritika.hu)

Koreográfia: Pataky Klári

Dramaturg: Kompár Valéria

Fényterv: Szirtes Attila

Fotó: Bánhalmi Árpád

Produkciós menedzser: Gyurics-Gelb Eszter

Táncolják: Dányi Viktória, Nagy Csilla, Temesvári Zsófia

Támogatók: EMMI, NKA, Műhely Alapítvány, Tango Factory, Sín Kulturális Központ

Az előadás jegyei megvásárolhatók a Szigligeti Színház jegypénztárában valamint a www.biletmaster.ro oldalon: https://www.biletmaster.ro/hun/Event/40002975/Elfelejti-belebotlik?stamp=1546510195925