Palócleves

1011 Bp., Fő utca 6. Kultúra, kommunikáció

Palócleves

Bozsik Lidia ételkóstolóval egybekötött előadása a palóc ételekről

2016. április 13., 15:30–17:00

 

A palóc ételek jellemző íze a pikánsan savanyú, mely az elkészített ételek többségének sajátossága. Az ételek domináns alapanyagai: burgonya, káposzta, bab. A levesek közül legismertebb tájételnek a palócleves számít. A zöldbabos, laktató húsos leves elkészítésének módját szinte valamennyi szakácskönyv ismerteti. (Valójában Gundel János kreálta Mikszáth Kálmán tiszteletére, de nagyon jól eltalálta a palóc ízvilágot.)

Bozsik Lidia ételkóstolóval egybekötött előadásában többet is megtudhatunk a palóc ételekről, szokásokról.

 

Jegyár:

Teljesárú belépő: 1 000 Ft

HHBK: 500 Ft

Hallgatói kártya: 500 Ft

Diák: 700 Ft

Helyszín: 1011 Bp., Fő utca 6.

Regisztrálok a programra

 

Forrás: www.hagyomanyokhaza.hu