Palócleves
Bozsik Lidia ételkóstolóval egybekötött előadása a palóc ételekről
2016. április 13., 15:30–17:00
A palóc ételek jellemző íze a pikánsan savanyú, mely az elkészített ételek többségének sajátossága. Az ételek domináns alapanyagai: burgonya, káposzta, bab. A levesek közül legismertebb tájételnek a palócleves számít. A zöldbabos, laktató húsos leves elkészítésének módját szinte valamennyi szakácskönyv ismerteti. (Valójában Gundel János kreálta Mikszáth Kálmán tiszteletére, de nagyon jól eltalálta a palóc ízvilágot.)
Bozsik Lidia ételkóstolóval egybekötött előadásában többet is megtudhatunk a palóc ételekről, szokásokról.
Jegyár:
Teljesárú belépő: 1 000 Ft
HHBK: 500 Ft
Hallgatói kártya: 500 Ft
Diák: 700 Ft
Helyszín: 1011 Bp., Fő utca 6.
Regisztrálok a programra
Forrás: www.hagyomanyokhaza.hu