ŐZBAK MUSTRA ÉS VADÁSZ SZEMLE

Topolya Egyéb

rdekes rendezvény színhelye lesz május 14-én, vasárnap Topolya. Itt tartják ugyanis az I. Őzbak mustrát és vadász szemlét a Vajdasági Magyar Vadászok Társasága szervezésében.    Az eseményre a Capriolo étterem és a Brindza borászat körül kerül sor.

Mint Jovánovity Dániel szervezőtől megtudtuk, számos látnivalóval várják az érdeklődőket. A programban szerepel többek között az előző évben kilőtt őzbakok trófeáinak kiállítása, őz pörköltfőző verseny, kirakodóvásár, ahol kézműves termékeket tudnak megvásárolni, illetve kóstolni a vendégek. A vágódeszkától a chili szószokon, sajtokon, pálinkákon, borokon át a vadászkésekig számos érdekesség lesz látható. Igyekeztek a vadászathoz valamilyen formában kapcsolódó kiállítókat meghívni. Az óbecsei városi múzeummal közösen preparált állatkiállítást mutatnak be, melynek fő szervezője a topolyai Vladušić Németh Valentina preparátor. Kitömött madarakat, emlősöket és kétéltűeket tekinthetnek meg az odalátogatók. Ugyanakkor különböző bemutatókon is részt vehetnek: láthatják az állatkitömés fázisait, helyben készítenek vadászkéseket az acél edzésétől kezdve a penge élezéséig, a bőrdíszműves munkájának bemutatása során pedig akár a látogatók is készíthetnek maguknak kisebb-nagyobb tárgyakat – karkötőket, tarsolyokat, aprópénztartót. Madarász bemutató is szerepel a programban, többek között Búza Tibor zentai madarász is jelen lesz, ragadozó madarakat is bemutatnak, és ha minden a terv szerint halad, ölyveket is röptetni is fognak. Az óbecsei íjász klub íjászbemutatója keretében a gyerekek is íjászkodhatnak. Az érdeklődőknek alkalmuk lesz kipróbálni a vadászíjat. A bajsai Hagyományőrző Egyesület jóvoltából jurtákat, valamint ősmagyar öltözeteket is megcsodálhatnak. A Brindza borászat vadasparkjába is ellátogathatnak, ahol többek között dámszarvasok, muflonok, szürkemarha és páva is található. A borászat keretein belül borkóstolóra is lesz lehetőség. A vendégeket a tordai tamburazenekar szórakoztatja.

 

A rendezvény vasárnap 8-18 óráig várja a látogatókat.

Forrás: https://topreport.rs/ozbak-mustra-es-vadasz-szemle-topolyan/?fbclid=IwAR22AScxGf43VYqi3tG5VanT_4D3QgaoxHWA4xnG3kqvsTLiltjWI9GCjm4