ŐSZI VÁSÁR SEPSISZENTGYÖRGYÖN

Sepsiszentgyörgy Egyéb

ŐSZI VÁSÁR SEPSISZENTGYÖRGYÖN

Immár nyolcadik alkalommal kerül megszervezésre az Őszi vásár Sepsiszetgyörgy főterén szeptember 29 és 30-a között. A szalma témájára épített őszi ünnepen gyerekfoglalkozásokkal, vásári bolttal, lacikonyhával, vásári nyalánkságokkal és portékákkal várják idén is az érdeklődőket  a szervezők. Napközben  folklór előadások is várják az arra látogatókat.

Idén  29 őstermelő, 37 kézműves és 5 kereskedő kínálja portékáit az Őszi vásáron. A teret az elmúlt évekhez hasonlóan rendezik majd be, ahol újdonságként Szente-Szabó Ákos képzőművész szalmából készített köztéri installációi fogadják a látogatókat. A két szalmabábú és a szalmabálák is elfoglalják méltó helyüket, hozzájárulva az év leghangulatosabb vásári élményéhez.

Az aprókat a Gyulafehérvári Caritas, a Vöröskereszt a Guzsalyas Alapítvány, illetve Ütő Kinga gyerekfoglalkozásra várja. A foglalkozásokon a gyerekek garasokat gyűjthetnek, amelyeket a vásári boltban, különböző értékű tárgyakra válthatnak be.

A Tamási Áron Színház előtt felállított színpadon a két nap alatt folklórműsorokra és koncertekre kerül sor, Benkő Éva és a Folker együttes táncházzal is megörvendezteti a kicsiket. Fellépnek a Kincsek, a Százlábúak és a Junii Covăsneni néptáncegyüttesek, illetve a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola Erdővidéki tánccsoportja.

A brassói  Korona Néptáncegyüttes német táncokkal készül, a Felszállott a Páva tehetségkutató különdíjasa Eötvös Rémusz és zenekara is fellép. Az idei vásár kulturális programját a magyarországi Babra együtteszárja, akik a déli szláv népek és a Balkán ezerarcú hagyományait éleszti majd újra zenéjével a vásár színpadán.