Operett online – János vitéz

Budapesti Operettszínház online Ismeretterjesztő
A gyönyörű magyar mese online látható broadcast-minőségben!
Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet – és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak – 2019 novemberében negyven év után ismét színpadra került a Budapesti Operettszínházban. Bozsik Yvette látványos rendezése most online színpadunkon is látható!
Szereposztás:
János vitéz – Dolhai Attila
Iluska – Bordás Barbara
Bagó – Erdős Attila
A francia király – Földes Tamás
Francia királykisasszony – Fischl Mónika
Mostoha – Oszvald Marika
Strázsamester – Langer Soma
Csősz – Pálfalvy Attila
Bartolo, tudós – Altsach Gergő
Balerina – Ottlik M. Laura
Gyerekszereplők: Wégner Alina, Balázs-Magyar Nimród
Közreműködik a Budapesti Operettszínház Énekkara, Balettkara és Zenekara , valamint a Bozsik Yvette Társulat táncosai
Daljáték – Zenéjét Heltai Jenő verseire írta: Kacsóh Pongrác, Petőfi költeménye után írta: Bakonyi Károly, Hangszerelte: Dénes István, Zenei vezető és karmester: Pfeiffer Gyula, Rendező-koreográfus: Bozsik Yvette
A színházi hangulatot megidézve bár nem élő adásban, de a megszokott teátrumi ritmusban hirdetjük online-előadásainkat. Az előadás kezdés után bármikor indítható, de csak négy órán keresztül látható. Kérjük, hogy az előadás elindításánál és esetleges szüneteltetésénél vegyék figyelembe, hogy az előadás négy órával a meghirdetett kezdés (Central European Time, UTC+1) után már nem elérhető. Az előadás hossza: 160 perc.