Operett, musical és magyar filmslágerek

Maros Művészegyüttes Zene

Az Operettissimo együttes egy új műsorral készül. A hungarikumnak minősített operetta és a musical mellett ezúttal a Magyar filmslágerek teszik varázslatosabbá az előadást. Az együttes mindig is szerette a kihívásokat, az elmúlt években felvállalták olyan ismert és kevésbé ismert számok élőtolmácsolását, melyre eddig Erdélyben nem volt lehetőség. Ilyen volt a tavaly felvállalt musical műfaj, melyből most is közismert részleteket fognak bemutatni, idén pedig úgy gondolták, hogy a Magyar filmzene is hozzátartozik ahhoz a kincshez, melyet ápolnunk kell, ezért mertek hozzányúlni ehhez a műfajhoz is, és minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy sajátos hangzásvilágukat és jellegzetességét e műfajoknak, a legmagasabb művészi szinten tolmácsolják.
A Meseautó, Kalotaszegi Madonna, Egy csók és más semmi közismert magyar filmek híres betétdalai mellett Lévay Szilveszter Erzsébet császárné és királyné életén alapuló musical két híres részletét, Andrew Lloyd Webber Macskák című musicaljéből az Éjfél, Grizabella nagy áriáját illetve William Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiája nyomán Gérard Presgurvic által irt musicaljéből is elhangzik pár jellegzetes részlet.
Kacsóh Pongrác a magyar népdalok által is ihletett János Vitéz előadásából az együttes által összeállított keresztmetszete is bemutatásra kerül.

A nagyérdemű több Kálmán melódiával is fog találkozni. A Marica gróf nőből, Csárdáskirálynőből feledhetetlen részletek hangzanak el. A műfaj másik nagy komponistájának, Lehár Ferencnek legismertebb dallamai is felcsendülnek a Cigányszerelemből, Vígözvegyből.

Mindenkit nagy szeretettel várnak 2019.február 1.-én este 19 órától a Maros Művészegyüttes Székházában, hogy együtt tölthessünk egy meglepetésekkel teli, feledhetetlen estét!

Jegyfoglalás/Információk:
Jegyek elővételben kaphatóak a Maros Művészegyüttes jegyirodájában, hétköznaponként 13:00-14:00 és 17:00-18:00 órától, valamint jegyfoglalás a 0757059594 telefonszámon.