Öntsük formába a szemetet

Marosvásárhely Szociális, környezetvédelem

Öntsük formába a szemetet

Használd ki a nyári vakációt!

Igazán jó ötletek a nyári szünet idején születnek, éppen ezért pályázatunk határidejét a következő (2018-2019) tanévkezdésre halasztjuk. Október elsejéig áll a bál!

A Népújság, Rádió GaGa, a Punctul, az Erdélyi Magyar Televízió és az Artecotur Egyesület – a Marosvásárhelyi Rádió Közösen kitakarítjuk közösségi akciója égisze alatt fotó-, műalkotás- (szobor-) és ruhatervező pályázatot hirdet.

FOTÓPÁLYÁZAT

Közösen kitakarítjuk – a Marosvásárhelyi Rádió közösségi célú esemény keretében a szervezők amatőr fotópályázatot hirdetnek, amelyre V – XII. osztályos diákok benevezését várják. A képeket a e-mail-címre kell elküldeni 2018. október 1-ig 12 óráig, az alábbi feltételek szerint.

A kiállítás és a díjazás (fotó, rajz, műalkotások), valamint a divatbemutató a június elsején, gyermeknapon szervezett nyilvános gálán, a marosvásárhelyi GoKart pályán lesz.

Témák:

1. Hulladékgazdálkodás, szemétszállítás, gyűjtés
2. Állat- és növényvilág
3. Táj

Pályázati feltételek, tudnivalók:

A pályázatra 2017. január 1. után készült képek küldhetők be jelszóval.
Egy pályázó maximum 5 önálló képpel nevezhet be.
A szervezők kategóriánként díjazzák a legjobb alkotásokat.
A díjazottakat levélben értesítik.

A beérkezett fényképeket az esemény Facebook-oldalán is láthatóvá teszik. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják.

Formai és technikai követelmények

Filetípus: JPEG Mérete: 300 dpi felbontásban, 2000 és 3000 pixel között lehet a hosszabbik oldal (kb. 20 x 30 cm).
Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy manipulált fotó nem küldhető be!

Nem számít fotómanipulálásnak:

– a kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép orientációjának megváltoztatása;
– a teljes képet érintő színkorrekció; a kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása;
– a színes felvételek fekete-fehérré alakítása;
– analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizálási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása.

A fotók manipulálásának számít:

– képelemek kiretusálása/hozzáadása;
– a kép egyes részleteinek különálló, markáns színkorrekciója;
– digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során.

TRASH ART

A szervezők Trash Art címmel hirdetnek hulladékból készült műalkotások készítésére pályázatot, amelyre bárki egyénileg vagy csapatban (legtöbb három személy) benevezhet.

Feltételek: az alkotások alapanyaga hulladék vagy valamilyen újra felhasználható tárgy kell legyen. Méretre vonatkozó megkötések nincsenek.

Az alkotásokról készült fotókat a e-mail-címre kell elküldeni 2018. május 22-én 12 óráig. A kész műveket a marosvásárhelyi díjkiosztó gálán kiállítják. A helyszínre szállításról az alkotóknak kell gondoskodniuk.

JUNK FASHION

A szervezők Junk Fashion címmel hirdetnek hulladékból készült ruhák tervezésére pályázatot, amelyre bárki egyénileg vagy csapattal (legtöbb három személy) benevezhet. A ruhákat az alkotóknak a díjkiosztó gálán általuk felkért modellekkel kell bemutatniuk. Az alkotásokról készült fotókat a e-mail-címre kell elküldeni 2018. május 22-én 12 óráig. A munkákat a helyszín egy szakzsűri is méltatja és díjazza. A nyerteseket e-mailen/telefonon értesítik.