Online Növényvédelmi kurzus

Online: gazdahely.hu Ismeretterjesztő

Online Növényvédelmi kurzus kiskert tulajdonosoknak

Nem mondom, hogy a növényvédelmen múlik minden, és nem erőltetem a növényvédő szerek használatát. Munkám során az integrált szemléletet vallom, ami lefordítva annyit jelent, hogy az arany középutat kell megtalálni. Soha nem az a növényvédelem célja, hogy mindent elpusztítsunk, ami kárt okozhat, hanem az, hogy fel tudjuk ismerni a védekezési határokat, megismerjük a kártevők biológiáját, amiből már sok más egyéb (megelőzési és bio) megoldásra szert tehetünk. Amennyiben szükséges, akkor a megfelelően és körültekintően kiválasztott növényvédő szerrel célirányosan tudjunk védekezni, figyelve a környezetre és saját magunk (a fogyasztók) egészségének megőrzésére.
Az online növényvédelmi kurzus ebben nyújt segítséget a résztvevőknek!
(Házikertesekre szabva, zöldség-gyümölcs növényvédelemre alapozva, szabad felhasználású, III. kategóriás növényvédő szerek megismerése.)
FONTOS!
Az online növényvédelmi kurzus elvégzése nem ad növényvédelmi végzettséget, akinek arra van szüksége, annak a növényorvosi kamara által szervezett 80 órás tanfolyamon kell részt vennie! A kurzusom alapot ad a növénykórtani esetek, a kártevők felismerésére, védekezési módokra a saját kiskertünkben. Segít elkülöníteni a betegségeket, rovarokat, és megoldást találni ezekre. Megtanulják a szabadforgalmú növényvédő szerek felhasználását, illetve a tápanyaghiányok felismerését, orvoslásának lehetőségeit.