Önkéntes véradás a rendkívüli helyzetben is

Magyarkanizsa Szociális, környezetvédelem

A magyarkanizsai Vöröskereszt április folyamán több helyszínen is megszervezi az önkéntes véradási akcióját. A koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzet és a szerbiai egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás még indokoltabbá teszi, hogy minél többen csatlakozzanak a véradási akcióhoz. A helyi illetékesek felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a Vöröskereszt aktivistái minden helyszínen biztosítani fogják a járványügyi előírások szigorú betartását, védve a véradók egészségét, ezért arra kérnek minden, már 18 évet betöltött felnőttet, aki nem szenved semmilyen krónikus betegségben, hogy bátran jelentkezzen önkéntes véradónak.

– A véradás fontossága egy ilyen járványügyi helyzetben, mint a koronavírus okozta világméretű járvány, még sokkal jobban felértékelődik. Nagy szeretettel és odafigyeléssel várják a régi véradókat és fiatalokat, első véradókat is, akik ilyen módon is hozzá tudnak járulni az egészségügyi ellátó rendszer működéséhez – emelte ki Cseszkó Mónika, a magyarkanizsai Vöröskereszt titkára.

Vért adni lehetőség lesz kedden Horgoson, szerdán Oromhegyesen, illetve 15-én, 22-én és 28-án Magyarkanizsán, minden helyszínen 8-10 óráig.

 Forrás: Vajdaság Ma