Odaát|Kolozsvári ősbemutató Zágoni Balázzsal

Magyarország Főkonzulátusa Kolozsvár Ismeretterjesztő

Odaát
(A Gömb folytatása, Fekete Fény 2.)

Az Odaát című disztópiáról Vig Emese beszélget a szerzővel, Zágoni Balázzsal és a könyv szerkesztőjével, Pacskovszky Zsolttal.

Leírás:
Elkészült A Gömb várva várt folytatása, és egyben zárórésze. Ismerkedj meg a könyv alkotójával és szerkesztőjével. Tedd fel kérdéseidet, mi meg igyekszünk nem elárulni a végkifejletet, de hasznos válaszokkal is ellátni téged.

A Városból a titokzatos Gömb segítségével elmenekült Vik a szomszédos városállam, Protográd, vagy ahogy ők nevezik: „Szegény Szomszéd” felé veszi az irányt apjával és hajdani gombászkolóniájuk néhány megmaradt tagjával abban a reményben, hogy Vik eltűnt nagybátyja, Bátyó nyomára bukkannak. Kenukkal ereszkednek le egy örvénylő folyón, és kalandos útjuk során Vik egyre többet megtud a saját apja és anyja múltjáról. Kérdések sokasága kavarog a fejében. Az apjában, tudja, megbízhat, de megbízhat-e a szerelmében, a kissé vadóc Ajlában, akit az események elsodortak mellőle? Bízhat-e még bármennyire is az anyjában, aki a nyomára próbál bukkanni élettársával, Roddal, a titkos ügynökkel? Vikék eljutnak Protográdba, a város azonban nem egészen olyan, mint ő képzelte, és az apja döntésének sem örül, aki azt akarja, hogy csatlakozzanak a háborúra készülő protográdiak seregéhez. A városban épp ott tartózkodik Ajla a szüleivel, Vik tisztázza a lánnyal a köztük lévő félreértéseket, és amikor váratlanul felbukkan Rod és az anyja is, a fiú hirtelen döntést hoz: egy kétéltű járművet elrabolva megpróbál mindenki elöl elmenekülni Ajlával. De révbe érhet-e a két fiatal ebben a látszólag modern, mégis nyomasztó, félelmetes világban? És mit akar Viktől a különleges Gömb? Mit akar tőle Protográd polgármestere? Valóban nem halt meg a barátja, Boki, mint hitte? És Bátyó? Vik egyre szorultabb helyzetbe kerül, mígnem hirtelen minden kérdésre meghökkentő választ kap az olvasó.