Nyílt nap és ismeretterjesztő előadás

Szabadka Tudomány, oktatás

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium várja a jövőbeli diákjait

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium kedden 10 órától nyílt napot tart. Az érdeklődők megismerkedhetnek az iskolában folyó munkával, a diákokkal és tanárokkal, valamint választ kapnak a felvételivel, beiratkozással kapcsolatos kérdéseikre. Amíg a szülők körbesétálnak, megnézik az iskola épületét, addig a diákok kötetlenül beszélgethetnek az iskola tanulóival. Ezután az ide látogató diákok bemutató órákon vehetnek részt, a szülők pedig megismerkedhetnek a tanárokkal. A nyílt napon való részvételre a tanulók igazolást kapnak.

Már lehet jelentkezni a felvételi-felkészítőre. Az érdeklődők felkereshetik a gimnázium titkárságát munkanapokon 8–14 óra között, illetve a 024/670-860-as telefonszámon.

A nyílt nap részeként az érdeklődők 16 órától részt vehetnek a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Tárogató című ismeretterjesztő előadássorozatának első állomásán. Az előadó dr. Diószegi László, a Martin György Néptáncszövetség elnöke lesz. Előadásának címe A magyar tánckincs történeti rétegei. A belépés díjtalan.

 

Forrás: Magyar Szó