„New Era New Adventure” Pitch Fórum

Budapest Nemzetközi

A JÓ ÜGYEKÉRT TENNI KELL
Nemzetközi térben, a Visegrádi országok részvételével megtartott New Era New Adventure elnevezésű vizuális kommunikációs workshopokon – Budapesten, Trnavában, Prágában és Varsóban – civil szervezetek kaptak lehetőséget, hogy filmes szakemberektől vizuális kommunikációs technikákat sajátítsanak el és gyakorlatot szerezzenek online kommunikációban. A képzés segítséget nyújt a szervezeteknek abban, hogy tevékenységüket, céljaikat újszerűen, figyelemfelhívó módon mutassák be a társadalomnak.

A pitch fórumon az a nyolc civil szervezet – két-két magyar, szlovák, cseh és lengyel csapat – mutatkozik be, amelyek munkásságát a legkiemelkedőbbnek találták a szervezők a képzés során. Tevékenységüket – amelyek népszerűsítéséhez támogatókat keresnek – a képzéseken elsajátított technikákkal mutatják be egyperces videókkal és prezentációkkal.

A Pitch Fórum célja, hogy a bemutatott tervek megtalálják azokat a szakembereket és alkotókat, akik a megvalósításban segíteni tudnak anyagiakkal, tanácsadással, vagy a történetek tovább mesélésével. A Visegrádi országok között ez az első olyan együttműködés, ami civil szervezetek projektjeinek megvalósításához egyszerre keres támogatókat és filmes alkotókat.

Az esemény sajtónyilvános, interjúk készítésére is lehetőség lesz.

A média képviselőinek lehetősége nyílik partneri együttműködések kialakítására. Ha egy-egy történet részletesebb bemutatására vállalkoznának, segítenék a programok nyilvánossághoz való eljuttatását, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot velünk!

Projektünket a Good Pitch inspirálta. A Good Pitch egy olyan program , melyet a Doc Society jegyez világszerte.

Dátum: 2019. május 24. péntek 10-15 óra
Helyszín: Cseh Centrum – 1063 Budapest, Szegfű u. 4. http://budapest.czechcentres.cz/
Moderátor: Bombera Krisztina. A rendezvény angol nyelvű.

MAGYAR RÉSZTVEVŐK

PROGRAM
10.00-12.30 – pitchek bemutatása
12.30-13.00 – ebédszünet
13.00-14.40 – network kerekasztal
14.40-15.00 – értékelés, zárás

SZERVEZŐ – PALANTÍR FILM ALAPÍTVÁNY
A Palantír Film Alapítvány nonprofit szervezet, célunk a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése dokumentumfilmek segítségével. Projektjeink a társadalmi tudatosság növelését, a véleményformálás szükségességét és felelősségét népszerűsítik a dokumentumfilm segítségével. Budapesti székhelyünkön filmesekkel és partnereinkkel dolgozunk együtt.

CÉLUNK az újítás, a megosztás és a ráhatás
A dokumentumfilmben rejlő erőt használjuk arra, hogy összehozzuk az embereket. Filmkészítőkkel és civil szervezetekkel dolgozunk, akiknek tevékenységét közös projektekben egyesítjük. Hiszünk benne, hogy a dokumentumfilmek gazdagítják az emberek életét, egyedülálló képességük van az emberek bevonására és összekapcsolására, a közösségek átalakítására és a társadalmak javítására. Munkánkkal hatni szeretnénk a művészetre, hogy a művészet hasson a világra.

ÉRTÉKEINK
Olyan ügyeket támogatunk, amelyek közös értékeink, a fenntarthatóság, a társadalmi párbeszéd, a hagyománytisztelet mellett állnak ki. A kreativitást ösztönözzük. Összehozzuk a mesélőt a témával. Láthatóvá tesszük a láthatatlant. Hisszük, hogy együttműködés révén érhető el a legnagyobb hatás. Komolyan vesszük a dokumentumfilmeket, tiszteljük a történet mesélőket, szeretjük azt, amit csinálunk, és olyan emberekkel szeretnénk dolgozni, akik hasonlóan gondolkodnak

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA
Banai Katalin
+36704097745

http://palantirfilm.hu/
https://www.facebook.com/NewEraNewAdventure
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/241632340125533/

TÁMOGATÓ:
Visegrad Fund
EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK
New Horizons Association (Lengyelország)
Institute of International Relations Prague (Csehország)
Cukru production (Szlovákia)
Bronco n.o. Szlovákia)

TÁMOGATÓ PARTNEREK
Doc Society
Köszönet a Cseh Centrumnak a helyszín biztosításáért.

Forrás: Felvidék.ma/SZAKC