NEM TÖRTÉNT SEMMI – BEMUTATÓ ELŐADÁS

Teatrul Național din Târgu Mureș Ismeretterjesztő
Dálnoky Réka-Székely Csaba-Elise Wilk: NEM TÖRTÉNT SEMMI
– ballada a #metoo mozgalom témájára –
Rendező: Sebestyén Aba
Helyszín: KISTEREM
A Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közös produkciója
2021-ben a Yorick Stúdió felkérte Dálnoky Réka, Elise Wilk és Székely Csaba drámaírókat, hogy közösen írjanak darabot egy, a hazai színházakban igen kevéssé tárgyalt témáról: a #metoo-ról.
Három nőt és három férfit látunk folyton változó felállásban, hatalmi játszmák, bántalmazó kapcsolatok és zaklatások hálójában. A szereplők egyik jelenetből a másikba sodródnak, miközben viselkedésük folyton változik attól függően, hogy milyen hatalmi helyzetbe kerülnek. A tizenegy jelenetet részben valós romániai esetek ihlették, és könyörtelen képet festenek a mai emberi és szakmai kapcsolatokról. Mindeközben az is láthatóvá válik, hogy változott-e a világ a #metoo mozgalom hatására. Hogyan gondolkodunk ma például a közös beleegyezésről? És vajon mi rejtőzik a mögött a három szó mögött, hogy „nem történt semmi”?
SZEREPOSZTÁS
A FŐSZERKESZTŐNŐ: B. Fülöp Erzsébet | Nagy Dorottya
A HÍRES SZÍNÉSZ: Korpos András
A MUNKANÉLKÜLI: Bálint Örs
A STÚDIÓIGAZGATÓ: Henn János
A SZÍNÉSZNŐ: Gecse Ramóna
AZ ÚJSÁGÍRÓNŐ: Berekméri Katalin
Jelmeztervező: Oláh Réka
Díszlettervező: Sós Beáta
Zeneszerző: Cári Tibor
Rendezőasszisztens: Talán Vanda
Ügyelő: Rigmányi Lehel
❗Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott❗
//
😷Az előadás a járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. A maszk viselése kötelező!
A Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága (AFCN) és Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal által társfinanszírozott projekt.
A projekt nem feltétlenül tükrözi a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságának álláspontját. Az AFCN nem felelős a projekt tartalmáért, illetve a projekt eredményeinek felhasználásáért. Ezek teljes mértékben a kedvezményezett felelősségét képezik.