NE csak fióknak!

Planetarium Ismeretterjesztő

NE csak fióknak! …avagy a kocsmától a kultúráig

Mikor? Január 7, 17:00-21:00

 Hol? Planetarium
 Mi? NE csak fióknak! avagy kocsmától a kultúráig
Érdekel, hogy miért olvasnak verseket, tartanak kvízesteket vagy koncerteket egy kocsmában?
Szoktál írni, de nem tudod hogy jól-e? Esetleg nem tudod, kinek mutasd meg, hogy szakmai visszajelzést kapj?
Szeretsz bulizni, de eleged van már a képernyőkoncertekből?
Ha ezekből legalább EGYRE igen a válaszod, január 7-én a Planetariumban a helyed! 𝐀 𝐍𝐄 𝐜𝐬𝐚𝐤 𝐟𝐢𝐨́𝐤𝐧𝐚𝐤! …𝐚𝐯𝐚𝐠𝐲 𝐤𝐨𝐜𝐬𝐦𝐚́𝐭𝐨́𝐥 𝐚 𝐤𝐮𝐥𝐭𝐮́𝐫𝐚́𝐢𝐠 olyan esemény, melynek célja egy közös tér megteremtése a különböző szakokról érkező egyetemistáknak és fiataloknak (az vagy, aminek érzed magad 😃 )
Az est folyamán 3 programon vehetsz részt:
1. 17:00-17:45: 𝐊𝐨𝐜𝐬𝐦𝐚𝐤𝐮𝐥𝐓𝐮́𝐫𝐚, 𝐚 𝐤𝐨𝐜𝐬𝐦𝐚́𝐤 𝐭𝐢𝐭𝐤𝐨𝐬 𝐞́𝐥𝐞𝐭𝐞 kerekasztal beszélgetés Márkos Tündével és Mostis Gergővel, az Insomnia és a Planetarium tulajdonosaival. A beszélgetés során betekintést nyerhettek a kultúrkocsmaként működő intézmények tevékenységeibe, működésébe, feltehetitek mindenfelé fajta kérdéseiteket, sőt akár még trükköket és ötleteket is elleshettek egy saját vállalkozás beindításához.
A beszélgetést moderálja: Dr. Székely Melinda.
2. 18:00-19:30: 𝐍𝐞 𝐜𝐬𝐚𝐤 𝐚 𝐟𝐢𝐨́𝐤𝐧𝐚𝐤! kreatívírás verseny és felolvasóest. Az előzetesen meghirdetett kreatívírás versenyre (versenykiírás: https://padlet.com/teddi99/gela0a2t1u1y13r6 ) 3 kategóriába várunk műveket (rövidpróza, drámajelenet, vers). Ezeket egy szakmai zsűri által végzett előválogatás után, színis hallgatók olvassák fel a Planetariumban. A legjobb szövegek nem csupán publikációs lehetőséget kapnak, de a közönség díját is elnyerhetik! Ha szeretnéd megmutatni tehetséged vagy beleszólnál a verseny alakulásába, mindenképp ott a helyed!
A zsűri „leleplezéséért” kövesd Facebook eseményünket!
3. 20:00-21:00: 𝐊𝐯𝐚𝐛 𝐤𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭. “A Kvab egy crossover-indie-pop zenekar, amelyiknek a különlegessége, hogy Ketten Vagyunk A Bandában. Egy fiú és egy lány szerelmének…blablabla….szóval itt vagyunk. Próbálunk Zenekar lenni, így, kettecskén, ez úgy tud létrejönni, hogy általában 3-4 vagy akár 5 végtagunkat is igénybe veszik a különböző hangszerek. Gitárcentrikus dalainkban általában zongora, szinti szólamok jelennek meg és a koncerteken dobosunk nincs, dobgépet és loop pedált használunk, de ezek legalább sosem részegek és fizetni is csak egyszer kellett értük.”
Őket itt találjátok meg: https://www.facebook.com/kvabmusic . ☺
❗ A belépés és a részvétel ingyenes minden programon, viszont a járványhelyzet miatt előzetes regisztrációhoz és oltási (zöld) igazolvány felmutatásához kötött ❗
Az esemény a BBTE magyar komparatisztika, néprajz, művelődésszervező és teatrológia szakos harmadéves hallgatók kezdeményezésére jött létre, a Kulturális management és marketing szeminárium keretében.
Koordinátor: Bogdán Zenkő egyetemi tanársegéd
A szervezők fenntartják az időpont- és programváltoztatás jogát!
Otthon ne felejtsd magad!