Napszállta filmvetítés

Centrul Cultural Carei - Nagykárolyi Művelődési Központ Ismeretterjesztő

2019. november 6-án, szerdán, 18 órától az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmje kerül vetítésre a Nagykárolyi Művelődési Központ Deák Endre termében. A Napszállta című magyar-francia drámára jegyek 15 lejes áron elővételben vásárolhatók a Művelődési Központ irodájában. A film megtekintése 16 éven aluliak számára csak szülői felügyelettel ajánlott.

1913 nyara, Budapest – a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból.
Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle – a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.