Mozart remekművel érkezik a felvidéki kórus

Budapest Kultúra, kommunikáció

A felvidéki kórusmozgalom legjelentősebb képviselője, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa tavaly ősszel mutatta be Wolfgang Amadeus Mozart talán legismertebb és legnagyszerűbb művét, a Requiemet kamarazenekarral és szólistákkal Komáromban. Most hétvégén a budapesti közönség is hallhatja az előadásukat.

A Requiem következő bemutatójára március 9-én, szombaton Budapesten, a Szent Imre Gimnázium dísztermében kerül sor 18.00 órától. Ezúttal a Musica Sonora Kamarazenekar kíséretében felcsendülő mű szólistái Horváth Diana (szoprán), Geréb Zsuzsa (alt), Farkas András(tenor) és Cser Ágoston (basszus) lesznek. Vezényel Szűcs Dániel.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa a koncertet megelőzően délelőtt a Szent István Bazilikában is énekel, az Esterházy Emlékünnepségen és díjátadón, mely 9.00 órakor veszi kezdetét.

„A 2019-es év további tervei között szerepel a Szíjjártó Jenő centenárium méltó megünneplése, valamint a XVII. Csengő Énekszó, a szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos fesztiválján való részvétel. Az előzőt Zselízre tervezzük, a Csengő Énekszónak pedig évtizedek óta Érsekújvár ad otthont” – tette hozzá Mónika.

Sok sikert kívánunk a kórusnak, és aki teheti, legyen ott a koncerteken!

Forrás: Zaťko Ervin, ATEMPO.sk

http://www.atempo.sk/hirek/98-hirek/19344-mozart-remekmuvet-budapesten-is-bemutatja-a-szlovakiai-magyar-pedagogusok-vass-lajos-korusa.html