Molnár Ferenc: Liliom

Zenta Kultúra, kommunikáció

Időpont: 2019.03.29. 19:30 óra

Helyszín és szervező: Zentai Magyar Kamaraszínház (Zenta, Fő tér 2.)

A Zentai Magyar Kamaraszínház előadása

Szereposztás: Liliom – Dévai Zoltán, Juli – Verebes Judit, Mari – Lőrinc Tímea (Pataki Gyűrű-díjas), Ficsúr – Szilágyi Áron, Hugó – Papp Arnold, Muskátné – Nešić Máté, Rendőr – Virág György. Rendező: Mészáros Tibor.

„Minden változik. Semmi sem változik. Minden semmivé változik.
Liliom senkit és semmit – önmagát sem – kímélve égeti az igazi bohémek kétvégű gyertyáját. Van, aki csodálja, van, aki irigyli, de csak az igazán bátrak merik megpróbálni szeretni, hisz aki őhozzá közelebb kerül, garantáltan megperzseli magát. Mert ez a tűz nem melegít, éget – egyszerre tisztító és pusztító.
A külvárosi legenda feltámad, hogy porba hulljon ismét; bár ez is „csak” egy történet, de nem mese a fele se. E hamisítatlanul molnári, nem-klasszikus szerelmi drámában megadatott a legtöbb, ami egy szerelemben megadathat: a szerelem maga. Ám ez nemhogy épp elég, hanem olykor túl sok is. És ha tetszik, ha nem, még Liliomnak is szembe kell nézni a kegyetlen ténnyel, hogy néha szembe kell néznünk önmagunkkal. Kiállható ez a próba?…
Nem könnyű feladat, ám Molnár Ferenc (ön)iróniája felpezsdít és reménykedni enged. Pedig a legenda attól legenda, hogy sosem változik…”
 (Mészáros Tibor)


Az esemény Facebook-oldala:
www.facebook.com/events/991627114367514