Meseelőadás

Beregszász Egyéb

Szereplők: Tarpai Viktória, Ferenci Attila, P. Béres Ildikó/Orosz Ibolya, Ivaskovics Viktor, Kacsur András, Szabó Imre, Vass Magdolna, Fornosi-Domáreckájá Júlia, Kacsur Andrea, Sőtér István.
Rendező: Gyevi-Bíró Eszter.

Egyszer volt, hol nem volt, nem az Óperenciás tengeren túl, hanem inkább innen, élt egy király, I. Szerfelett, akinek egy szép napon leánygyermeke született, aki a Topánka nevet kapta. Az uralkodó öröme azonban mégsem volt teljes, mert megjósolták gyermekéről, hogy férje nem herceg, nem gróf, de még csak nem is vitéz, hős lovag lesz, hanem egy szegény asszony ugyancsak szegény fia, aki a királykisasszonnyal egy napon született.
A király mindent megtett a fiúcska felkutatására, aminek tizennégy esztendővel később meg is lett az eredménye. Álruhába bújva tőrbe csalják az ifjú legényt, és saját száműzetéséről szóló levelet küldetnek vele Levendula királynéhoz. Útközben azonban főhősünk becstelennek tűnő, ám valójában igen jó lelkű haramiákba botlik, akik megváltoztatják a levél tartalmát, s ezzel nemcsak megmentik az ifjú életét, de nemes cselekedetükkel ahhoz is hozzájárulnak, hogy Szederinda igaz szerelmet találjon.

Jegyek elővételben a +380-66-452-85-05-ös vagy a +380-96-113-50-59-es telefonszámokon Sin Edina színházi szervezőnél, a e-mail címen vagy személyesen a színházban igényelhetők.

A belépő ára: 30 hrivnya.

Helyszín: Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház, Beregszász, Munkácsi út 1.

A műsorváltoztatás jogát a színház fenntartja!

 

Forrás: karpatalja.ma