Mesedélelőtt Lőrincz Sarolta Arankával

Rimaszombat Zene

A Rákóczi Szövetség Gömörben polgári társulás meghívására Rimaszombatba látogat Lőrincz Sarolta Aranka meseíró Ipolybalogról. 2022. június 22-én 9.00 órai kezdettel a Szent-Ivány József Közösségi Házba (Daxner utca 35.) tart mesedélelőttöt.

A Póka Halas bácsi egyik főszereplője Csukás László búvár is vele érkezik, s beöltözik Öreg Pipásnak. A meseírót pedig Ira anyó szerepében láthatjuk.

A gyerekek megismerkedhetnek a gyógynövényekkel, a rovás írással, közösen táncolhatnak, jól szórakozhatnak. Végül legyőzhetik Mácsonya boszorkányt is.

A kisebbeknek, alsótagozat harmadik osztályig az interaktív mesebemutató a Póka Halas bácsi meséi könyvből áll majd. Itt a gyerekek megnézhetik az Álmaim folyójának egy részét, ami a meséhez tartozik.

Míg a másik előadás a nagyobb iskolásoknak szól. Csukás László másik filmjének bemutatására kerül sor, az Isten lovagjai címmel, amelyben közelről láthatjuk a halak életét. Itt a szerző bemutatja a búvárt, aki a film megtekintése után mesél a gyerekeknek a búvárkodásának élményeiről és bemutatja a búváreszközöket is.