Megemlékezés Márton Áron püspök

Márton Áron Múzeum - Csíkszentdomokos Ismeretterjesztő

Megemlékezés Márton Áron püspök születésnapján szülőfalujában

Szeretettel invitálunk minden érdeklődőt az idei csíkszentdomokosi Márton Áron-megemlékezésre, melyet 2012. óta immár kilencedik alkalommal a boldog emlékű püspök úr születésnapjához igyekszünk időzíteni.

Az idei megemlékezés a pandémiára való tekintettel szerényebb lesz, de “cserében” pontosan Áron püspök születésnapján tartjuk, augusztus 28-án, pénteken.

A megemlékező szentmise délelőtt 10 órától kezdődik a csíkszentdomokosi templomban vagy templomkertben (a jelentkező számától függően), szentbeszédet mond Exc. Kovács Gergely érsek. A szentmisét követően ugyanitt elhangzik egy előadás: Mons. Marton József: Márton Áron küzdelme Dél-Erdélyben 1940-1945 között. Az előadás keretében a közönség hallhat két, eddig nyomtatásban meg nem jelent verset a Bárd Oszkártól (1893-1942).

A megemlékezés egy online előadással is kiegészül: a megemlékezés napján a honlapunkon, illetve a közösségi médiában közvetítjük Marosán Csaba színművész “EMBERKATEDRÁLIS – Főhajtás Isten szolgája Márton Áron emléke élőtt” című előadását.

A megemlékezést követően lehetőség lesz a Márton Áron Múzeum megtekintésére.

További tájékoztatással készséggel állok rendelkezésre. ,
(Lázár Csilla, +40741484716)