MEGEMÉSZTENI A MÚLTAT ‒ OBJEKTMŰVÉSZET

MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítóté, Sepsiszentgyorgy Szociális, környezetvédelem

MEGEMÉSZTENI A MÚLTAT ‒ EAT ART ÉS OBJEKTMŰVÉSZET

Az Eat Art irányzat atyjaként számon tartott Daniel Spoerri első eredeti műveket bemutató egyéni romániai kiállítására Sepsiszentgyörgyön, a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben kerül sor szeptember 14. és november 30. között.

A 35 eredeti alkotást, és a művész alkotói tevékenységét személétető dokumentációs anyagot bemutató tárlatot szeptember 13-án, 17 órától nyitja meg Ligetfalvi Gergely kurátor.

Az alkotások mellett Daniel Spoerri munkásságát átfogó – több mint ötven kiadvány –, eddig megjelent kiállítási katalógusok, albumok, tanulmánykötetek és különböző kapcsolódó kiadványoknak szánt tér áll a látogatók rendelkezésére, amelyben megtekinthető Olga Ștefan A vad jászvásári gyermek – Betekintés Daniel Spoerri életébe és művészetébe című videofelvétel. Ez az első olyan felvétel, amelyen a művész a második világháború idején Jászvásáron, Romániában átélt élményeit idézi fel, elmeséli 2010-es útját szülőhazájába, apja nyomai után kutatva, és csalódását az országban, amelyet talált. Daniel egzisztenciális, életet, halált, hovatartozást és hontalanságot érintő témákat is taglal, valamint reflektál arra a szerepre, amelyet a művészet játszik az értelmetlenséggel szemben.

MEGNYITÓ: LIGETFALVI Gergely kurátor, 2018. szeptember 13., csütörtök, 17:00 óra

HELYSZÍN: MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér (Szabadság tér 2., Sepsiszentgyörgy, Románia)

A kiállítás 2018. november 30-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.
Az eseménnyel kapcsolatban további információk a magmacm.ro oldalon találhatók.