Meditációs tanfolyam Gunagrihával

Hargita Megye Tanácsa Ismeretterjesztő

Meditációs tanfolyam Gunagrihával – Csíkszereda 09.25 18 h

Csíkszeredában 2 alkalommal is lesz meditációs tanfolyam Gunagrihával: Szeptember 25-én szerdán lesz 18 órától és Szept. 28 Szombat 11 órától

Hargita Megyei Tanács épülete Szabadság tér 5 szám

Gunagriha üzenete:

Kedves Mindnyájatok!

Mint ahogy ígértem az előadás alakalmával a következő látogatásomkor egy gyakorlatiasabb találkozót szervezek. A meditációról – meditációs technikákról van szó. Annyit tapasztaltatok, hogy az előadások hallgatása sok felismeréssel jár és egy jobb lelki állapotot tud nyújtani, viszont ez csak kóstoló a benned lévő mélységből, amelyet igazából csenddel lehet felszabadítani.

Ha többet akarnál tenni, ha érdekel a téma, hogyan meditáljunk, miként haladjunk egy tartós meditatív állapot felé, amely a mindennapi életünkben sok – sok előnnyel jár, akkor szeretettel meghívlak a meditációs tanfolyamra.

Ez nem egy előadás lesz, persze itt is beszélek a meditációról, de ennek a lényege a gyakorlás, a csend, a befele fordulás elsajátítása. Tehát ez egy nyugisabb dolog és csak akkor jelentkezz, ha ezt valóban akarod!

Még azt is tudatnom kell veletek, hogy azoknak, akik a pszichére ható gyógyszert szednek a meditáció NEM ajánlott! Nekik továbbra is az előadások hallgatása, könyvek olvasása jót tesz. Ez azért van, mert bárha nem úgy néz ki, de a meditáció éberséggel teli értelmi munka és emiatt könnyen teret engedhet a pszichés betegségnek, vagyis rosszabbodás lehetséges.

Egy másik linkben a MEDITÁCIÓS DALOK -ban kottákat találtok, amelyeket kérlek, aki csak teheti nyomtassa ki és hozza magával. Azokat majd együtt énekeljük, megtanuljuk mit tesz a meditációs zene.
—————–

Dalok: ( Először töltsd le, utána tudod nyomtatni) https://app.box.com/s/ly9k11lcs5tntv7pbkarmt2cbgj066nx

“Azért meditálok, hogy lelkileg erősebb legyek.
Azért meditálok, hogy beteljesülés állapotát élhessem.
Azért meditálok, mert csak a külső világ nem képes maradéktalanul boldoggá tenni.
Azért meditálok, mert a belső csend átélése egyszerűen örömet ad.
Azért meditálok, hogy az élet óceánjának viharos felületéről mélyebb rétegbe jussak
és így életem mélyebb értelmét is láthassam.
Azért meditálok, hogy belső Lényemmel kapcsolatban legyek, mert azt az érzést,
amit ő ad semmi sem képes adni.
Azért meditálok, mert egyszerűen nem élhetek nélküle.”
– Gunagriha

Miért jó csoportosan meditálni?
“Ha vannak barátaid, akik tudják, hogy kell meditálni, és te meditálsz velük, még ha öntudatlanul is, inspirációt nyerhetsz tőlük. Akkor meditációd ereje automatikusan növekedni, tudatlanságod pedig csökkenni fog. Sok mindent tanulsz majd spirituális barátaidtól. Új szemszögből tudod majd nézni az életet.

Amikor spirituális emberekkel vagy, inspirációt kapsz. Egy úszó vagy. Úszni akarsz, így hát elmész a medencéhez. De látod, hogy a víz hideg, és senki nincs benne. Ekkor nagyon nehéz beugranod a vízbe. De amikor látsz másokat úszni az úszómedencében, akkor könnyebb beugranod a vízbe.

A spirituális életben szintén, ha látod, hogy eltökéltséged, őszinteséged nem elég erős, akkor meg kell próbálnod másokkal közösen meditálni. Ma inspirálva vagy a meditációra, de holnap egyáltalán nem vagy inspirált. Mit tehetnél? Ha nem vagy inspirált, azonnal másokhoz mész, akik a spirituális utat követik, és velük meditálsz, mellettük. Ők már inspiráltak. Azután látod majd, hogy meditációd nagyon értékessé, nagyon lélekteljessé válik. Nagyon erőteljes meditációd lesz. Ma akaraterőd gyenge, és ők fognak inspirálni; holnap az ő akaraterejük gyenge, és te fogod őket inspirálni. Így hát mindig jobb spirituális társaságban lenni. A hasonszőrűek összetartanak. A spirituális keresőknek, az őszinte keresőknek együtt kell lenniük.
– Sri Chinmoy