Mátyás király születésnapja

RMDSZ Kolozs Megye Ismeretterjesztő

Kedves gyerekek, szülők, tanítók és tanárok!

Február 23-án Mátyás király születésnapját ünnepeljük, és mint eddig minden évben az RMDSZ Kolozs megyei szervezete közösen a Mathias Rex Egyesülettel rajz és fogalmazás pályázatot hirdet. Az előző évekhez híven, megadott témában várunk rajzokat, illetve fogalmazásokat az elemi és középiskolás diákoktól. Az idei témánk: Mátyás király születésnapja.

A 0-4-ik osztályos tanulók egy-egy rajzzal jelentkezhetnek a versenyre, amelyen megmutatják, hogy szerintük Mátyás király, hogy ünnepli születésnapját.
Az 5-8 osztályos diákoktól egy fogalmazást várunk, amelyben leírják Mátyás király, hogy ünnepli születésnapját, ez lehet naplóbejegyzés, élménybeszámoló vagy akár interjút is készíthetnek. A lényeg: a téma kötött, a műfaj szabadon választott.

A rajzokat, illetve fogalmazásokat február 13-ig várjuk a megyei szervezet székházába (Kolozsvár, Magyar utca (bld. 21 decembrie 1989) 47/7 szám). Elküldheted postán vagy személyesen is behozhatod az alkotásodat hétköznapokon 9-16 óra között.
A legjobb munkákat idén is díjazni fogjuk. A pontozás során elsősorban a kreativitásra fektetjük a hangsúlyt.

Fontos! Az elkészült alkotásra tüntesd fel a neved, az iskolát, illetve az osztályt, valamint az egyik szülőd telefonszámát és a tanítód vagy tanárod nevét.

Ha bármi kérdésed van a pályázattal kapcsolatban fordulj hozzánk bátran:
e-mail:
tel.: 0740-013.732