Mátyás király és Da Vinci Pizsamaparti

online esemény Ismeretterjesztő
Visszatér a Da Vinci Pizsamaparti az online térben! Várjuk a 6-12 éves gyerekeket a Magyar Nemzeti Múzeum és a Da Vinci csatorna új programjára, a Mátyás király és Da Vinci Online Pizsamapartira.
A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
A közel két órás esti program folyamán virtuális látogatást teszünk Hunyadi Mátyás pompás udvarába, a középkori Magyarország izgalmakkal teli világába, és megnézzük mi köti össze Mátyás királyt Leonardo Da Vincivel – nem csak az azonos korszak, de a sokoldalúság, a furfangos, csavaros észjárás és az átlagon felüli intelligencia is.
A Nemzeti Múzeum kiállítását a Thinglink.com alkalmazás felületén érjük el, ahol közösen fejtjük meg a több száz éves tárgyak titkait.
A játékos online programban Da Vinci életéről és találmányairól is tanulhatnak a gyerekek Balatoni József, azaz Jocó bácsi, az ország töri tanára vezetésével. A műsort Tiebenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója, a Da Vinci TV nagykövete vezeti.
Mi vár a gyerekekre? Szórakoztató játékok, rejtvények, fejtörők, ajándékok és egy mozgalmas este.
Mi kell hozzá? Egy kényelmes pizsama, egy telefonnál nagyobb átmérőjű táblagép/számítógép és játékos kedv!
Hogyan zajlik? A program élőben a ZOOM felületén zajlik, az esemény linkjét a szülők április 20-án kapják meg a részletes információs levélben. Ez a levél lesz a jelentkezés visszaigazolása is.
A jelentkezők 1 hónapos ajándék Da Vinci Kids oktatási alkalmazás előfizetést is kapnak!
A programra a szülők jelentkeztethetik a gyerekeket, jelentkezés itt: https://forms.gle/YwFZsKqJ6V3uh9KH8
Kalandokra fel, az online térben!