Magyar rövidek

Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár Egyéb
Időpont:
2022. október 9. 16:00 – 18:00

Ladányi Jancsó Jakob: Az elveszíthető dolgok szeretete (20′)
Adél egy Z generációs tinédzser, aki saját identitását keresve feszegeti határait. Barátja, Marci egy tipikus óriáscsecsemő, aki még inkább önpusztító viselkedésbe hajszolja a lányt. Mindketten az intimitást keresik, miközben képtelenek kifejezni a szeretetet.

Hárshegyi Vivien: Felhők felett (14′)
Egy lány újra szerelmes lesz, ami rettegéssel tölti el. Elmenekül a helyzet elől, miközben örvényként ragadják magukkal régi emlékei. Képzeletében újraéli az első szerelem keserveit és válaszúthoz érkezik – képes lesz-e újra bízni az ismeretlenben?

Beleznai Márk: Kakukkfióka (17′)
A 24 éves Ádám háborítatlanul éli egy kisstílű, megélhetési fűdíler életét néhai nagyanyja panellakásában. Egészen addig, amíg becsönget 14 éves féltestvére, Bence, mondván, hogy meghúzná magát nála egy darabig.

Szabó Márton István: Klíma (18′)
Anna és Bálint egy vakrandin vesznek részt egy erre szakosodott laborban, valamikor a jövőben. A két fiatalnak rá kell jönnie, hogy a párválasztást még Sári, a szakértő mesterséges intelligencia sem könnyítheti meg számukra.

Karácsony Péter: Lesen (16′)
Bogyó és Sólyom ülnek a lesen.

Gyimesi Domonkos: Ma még nem (13′)
A 60 éves Márti a demencia korai tüneteit mutatja, ezt viszont nem ismeri be önmagának. Annak ellenére, hogy tudatában van ennek, elvállalja, hogy egy napig vigyázzon az unokájára.

A belépés díjtalan.