Magyar Nemzeti Táncegyüttes:A hűtlen feleség

Online: bit.ly Ismeretterjesztő

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: A hűtlen feleség – bemutató

Felhívjuk kedves közönségünk figyelmét, hogy az aktuális járványügyi rendelkezések a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek online programját is érinthetik, a műsor és az események időpontja változhat. Kérjük, kísérjék rendszeresen figyelemmel honlapunkat és közösségi média felületeinket a legfrissebb információkért!
A hűtlenségéért halállal büntetett asszony különös történetét, e kegyetlen szépségű, régi stílusú balladát, népköltészetünk talán legrejtélyesebb és legmélyebb emberi érzelmeket ábrázoló, halálos tragédiával végződő históriáját eleveníti meg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Honvéd Férfikar előadása.
A téma ma is aktuális: egy elsöprő erejű szerelem fellobbanása, majd az égő szenvedély, végül a hűtlenség és féltékenység a férfi és a nő kapcsolatának örök konfliktusa, mely a tánc nyelvén bontakozik ki a szemünk előtt.
Az előadás a Bartók Tavasz keretében a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.
//
We would like to draw the attention of our audience to that the current pandemic regulations may also affect the online program of the Bartók Spring International Arts Weeks, the program and the dates of the events may change. For the most recent information, please visit our website and social media channels.
This production of the Hungarian National Dance Ensemble and Honvéd Male Choir recounts the strange story of a woman punished with death for infidelity, one of the most mysterious of old Hungarian ballads, a tale of cruel beauty and tragedy that represents some of the most profound human emotions.
The subject is perennial: the flare of irresistible, overwhelming love, burning passion, infidelity and jealousy – the eternal conflict of the relationship between a man and a woman is now told in the language of dance.
This performance of the Bartók Spring is presented by Müpa Budapest as a joint event with the Hungarian National Dance Ensemble.