Magyar Kultúra Őrei

Online Kultúra, kommunikáció

A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Kulturális Egyesület valamint a SzINT Egyesület a Magyar Kultúra Napjára online kultúra-hetet szervez ovódások, iskolások , diákok, felnőttek és szépkorúak részére.
A “Magyar Kultúra Őrei” rendezvény célja a magyar kultúra, a nemzettudat és a nemzeti önbecsülés erősítése a fiatalok körében és annak méltó továbbítása az elkövetkező generációknak.
A programra bárki jelentkezhet, aki úgy érzi tehetsége, képességei által valamilyen módon megmutathatja a magyarság értékeit. A jelentkezőknek választaniuk kell egy verset, melyet felolvasnak, elszavalnak, vagy egy dalt, népdalt, amely a magyarság szellemi, erkölcsi stb értékeit közvetíti ( nemzettudat, történelem, nép,stb ), néptánccal, népviselet bemutatásával, egy magyar étel elkészítésével, hangszerelőadással, mesemondással, vagy akár egy rövid beszámolóval arról, hogy miért jó magyarnak lenni. A jelentkezők egy videóban kell bemutassák a kultúra őreiként a választott “kincseket”, aki jellegzetes Magyar ételt szeretne elkészíteni videón, annak rövidített folyamatát kell és az eredményt kell bemutatnia.
A legkisebbeket is szeretettel várjuk, ők színezhetnek, rajzolhatnak, magyarság jelképekből projektet készíthetnek az ovónők vagy szülők segítségével, irányításával.
A verseny a járványhelyzet miatt szintén internetes formában történik, akik szeretnének részt venni, kérjük küldjék be előadásukat videó formájában, alkalomhoz illő öltözékben. Kérjük szépen a videót olyan formátumban küldeni, hogy az lementhető és feltölthető legyen , hogy könyvtárunk facebook oldalán megjelentessük, természetesen az Önök engedélyével.
Legjobb, ha az elkészített videókat feltöltik a youtube csatornára és kérjük a videók youtube-linkjét küldjék el január 23-ig a versenyző és választott mű adataival (név, kor, osztály, helység, tanulmányi intézmény, amennyiben tanuló, felkészítő tanár neve -amennyiben szaktanár tanácsát figyelembe vették-, telefonszám, emailcímek,előadott mű bemutása egy mondatban) a és a emailcímekre, jelezve írásban, hogy engedélyezitek a bemutató anyag nyilvánossá tételét is.
A beküldött videókat január 25.- 31. között töltjük fel a Gróf Mikó Imre Könyvtár facebook oldalára,ahol majd szavazni lehet az előadásokra. A legtöbb „like”-ot nyerő videó közönség-díjban részesül .
A programra jelentkezők jelképes díjat és értékelő oklevelet kapnak résztvételükről, melyeket február elején vehetnek át a Heltai Alapítvány székhelyén.
Bármilyen kérdés esetén a 0742274688-as telefonszámot hívhatják.
Szeretettel várunk minden jelentkezőt.