Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2018-ban is

Budapest, Sugár Rendezvénykomplexum Ismeretterjesztő

Esemény időpontja: 2018. november 21.
Helyszín: Budapest, Sugár Rendezvénykomplexum

Már csak 12 évünk maradt a cselekvésre? A felmelegedés megállítható?

 

A Piac & Profit november 21-én ismét megrendezi a Magyar Fenntarthatósági Csúcsot, a felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozóját. A kilencedik Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában  idén a technológiák, a digitalizáció által átalakult világunk és a fenntartható fejlődés viszonya áll. Jó-e a világnak a technológia, a digitalizáció uralma? Sok jel arra mutat, hogy az üzleti szektor közvetlen profitérdekével is összefügg a technológiai fejlesztések hatékonyságjavító, energia fogyasztást visszafogó, hulladékot újra a termelésbe hasznosító következményének kihasználása. A digitális technológiai fejlesztések hatékonysági, üzleti eredményei egyértelműen és látványosan igazolják, hogy a természeti környezet és az üzleti érdek harmóniában van.

Tömeges modellváltás zajlik a gazdaságban globális és helyi szinten is. Kérdés: gyorsabbak lesznek-e a fejlesztésen alapuló üzleti modellváltások, mint a felmelegedés? Rajtunk múlik!

A konferencia fővédnökei: László Ervin világhírű tudós, író, Juhász Árpád geológus és Demcsák Mária az Üzleti Etikai Díj alapítója szerint az üzleti szektor kezében van az egyetlen remény. A zéró széndioxid-kibocsátás, az erőforrás-túlhasználat beszüntetése, a hulladékmentes gyártás, az élő környezettel tekintettel működés azonnali megkezdése, az élelmiszertermelés és fogyasztás teljes átalakulása csak a rohamos technológiai fejlődéssel lehetséges.

Tényekről és a gazdasági szektor eredményeiről, a reményről szólnak a konferencia hiteles előadói, többet között: Ürge-Vorsatz Diána, Mika János, Hetesi Zsolt, Bőgel György, László Ervin, Faragó Tibor, Dinya László. A technológiai forradalom már kézen fekvő hatásairól sok példát hallhatunk az üzleti szektor szereplőitől.

Résztvevőink, előadóink, beszélgetőpartnereink a tudomány, az oktatás, az üzleti élet, a civil szektor és az üzleti szektor, valamint a kormányzat felelős gondolkodói, cselekvői.

A Magyar Fenntarthatósági Csúcs november 21-én szerdán lesz Budapesten, a Sugár Rendezvénykomplexumban. Részletes program és regisztráció: https://piacesprofit.hu/fenntarthatosagi-csucs-2018/ .

Programról érdeklődhetnek a +36 (1) 239 – 9597 telefonszámon.

E-mail: 

Forrás: nonprofit.hu