LIP és fenomenológia állítás Csíkszeredában

Mozgástér Petőfi utca, 18, 530210 Romania Ismeretterjesztő

LIP és fenomenológiAugusztus 30-án LIP bemutató és állítás nap Csíkszeredában.

A helyek száma korlátozott, 15 hely. Program: Reggel 9-től du 5-ig.

Részvételi díj: 250 lej.
Jelentkezni Gál Mónikánál a 0758320331 telefonszámon vagy nálam lehet.

Várlak szeretettel,

Gergely Edó
családállítás és fenomenológiai állítás vezető, jóga pszichológia és védikus életmód tanácsadó, író (0040751450416, )

Új honlapom: https://gergelyedo.wixsite.com/edogergely
Facebook Casa EDO: https://www.facebook.com/gergelyedopage/
https://www.facebook.com/nellesinstituttransylvania/
https://www.facebook.com/AssociationSpiri2ArtCenter/

A LIP a Life Integration Process rövidítése, az egyéni életút integrálása, amelynek során ránézünk életpályánk különféle szakaszaira, és a családállításból kifejlesztett módszerrel bejárjuk az eddig megtett utat integrálva mindazt, amit eddig kirekesztettünk belőle . A hét szakasz megfelel a csakrák segítségével is leképezhető hét tudatossági szintnek: embrió kor, gyermekkor, kamaszkor, korai felnőttkor, érett felnőttkor, öregkor, halál. A módszer kifejlesztője Wilfried Nelles, állításvezető, Bert Hellinger munkatársa.

A CLIP (Couple Life Integration Process – Párkapcsolati életút integrálása) során feltárul külön-külön az egyéni múlt, ugyanakkor a párkapcsolat közös múltja is. Ez mindig megrendítő, ha együtt marad a pár a továbbiakban, ha nem. Látni, hogy milyen energiákkal érkeztünk a párkapcsolatba, mi volt az az egyéni csomag, amit beleadtunk a közösbe, és ami ezt a közöst alakította. Ugyanakkor megmutatkozik az egyéni potenciál is külön-külön, és a pár közös potenciálja is. Ez az új, a jövőből érkező és a jövőből megérintő, hívó impulzus.

Felállíthatom a modellt akkor is, ha a párja nélkül jön a kliens. Ebben az esetben csak az ő vonalával dolgozhatunk. Homoszexuális párokkal is ugyanúgy működik a modell, mint heteroszexuálisokkal. Egyetlen feltétel mindkét esetben, hogy a pár már legalább két éve együtt van.

Csodálatos ereje és szépsége van annak, amikor a pár együtt jön. Mivel ez nem az a tér, ahol megbeszélünk, leszögezünk dolgokat és szabályokat, nem az a tér ahol összeveszünk és kibékülünk, ahol elemezünk és értelmezünk, nem az a tér, ahol bebiztosítjuk magunkat, hogy most már többé soha semmi bántás és kiszámíthatatlan nem fog érni a másik részéről. Ez az a tér, ahol a párkapcsolat életereje mutatkozik meg. Ha a párkapcsolatnak már nincs ereje, akkor az egyéni utak ereje mutatkozik meg. Nem leszögez és megcsinál, hanem megnyit és elevenné tesz.

A családállítás egy viszonylag új, alternatív fenomenológiai terápiás módszer, amely a családi rendszerekkel, az egyéni és családi lélekmozgásokkal, sors- vagy történetismétlésekkel dolgozik. Kidolgozása Bert Hellinger német terapeuta nevéhez fűződik, bár az első felismerései óta folyamatosan fejlődik a módszer, fejlesztői között maga Bert Hellinger és számos munkatársa, tanítványa található. Hellinger bevezette a Lélek mozgása megnevezést, ezáltal a családi szintről a spirituális fejlődés irányába mozdítva el a családállítás terápiát. Ugyanakkor egykori munkatársa, tanítványa, Wielfried Nelles a tudatszintek változását követi a spirituális fejlődés szemszögéből.

Szemelvények a régi blogomból:
“Aztán történt valami, s pukk, egy láthatatlan tű kipukkasztotta boldogságburkom. Lassan hozzámért a szomorúság barna bársonya, a fájdalom szívnyitogató szikéje, a kétség és tehetetlenség sava és megérkeztem oda, ahol az élet mindenséges, teljes. Megérkeztem a bennem lévő gyilkos és sötét erőkhöz is, s a sok sziporka után még jól is esett megpihenni árnyékom hűvösében. Megérkeztem emberi önmagamhoz. Ismét sérülékenyen, ismét fogékonyan arra, ami van. Így érkeztem meg lassan a szeminárium közepe fele, pár nap után, az idei szemináriumra. Rá kellett ébrednem, a boldogságburok is pont úgy burok, mint a szomorúságburok. Egyik sem enged igazán kapcsolódni, hiszen a fókusz vagy az ön-teltségen, vagy az önsajnálaton van. Mindkettő véd attól, hogy eleven légy, és azt a látszatot kelti, hogy megúszhatod az életet.”

“Legnagyobb meglepetésemre állítást vezetett. Olyan sajátosan minimalistán. Semmi dráma, kutakodás a múltban, semmi szándéka annak, hogy megváltoztassa a múltat, hogy retusálja, hogy okosabbnak gondolja magát az Életnél. Egyszerűen csak ránéztünk arra, ami van. S ami van, mindig más, mint amit remélünk. Mert az élet soha nem azt adja, amit akarunk, hanem, amire szükségünk van. És az állítás sem kívánságműsor. Ezért félnek sokan az állítástól, mert azt mutatja meg, amit a lelke mélyén mindenki tud, de amit, míg állításban egyértelműen meg nem mutatkozik, még próbálhat rejtegetni, próbálhatja áltatni magát s reménykedni abban a másban. De az igazi életerő és elevenség csak abból fakadhat, ami van, nem harcból a múlttal, s nem egy remélt jövő pingálgatásából.”

Utazás a békétlenségtől a békéig, az ítélkezéstől a belátásig, a gőgtől az alázatig, a szeretetlenségtől a szeretetig, a kirekesztéstől a befogadásig. a állítás Csíkszeredában Gergely Edóval