Létköznapi regény – szerzői beszélgetés

Gemma Book Café Kultúra, kommunikáció
A Gemma Book Café meghívottja május 11-én, 17.30-kor Gagyi Katinka, akivel Takács Tünde E. beszélget.
Az esemény után a szerző dedikál, és lehetőség van kötetlen beszélgetésre is.
A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk! Megkérjük azokat, akik fogyasztani szeretnének, hogy jöjjenek az esemény kezdete előtt egy negyedórával hamarabb, hogy a baristák felvehessék és elkészíthessék a rendeléseket.
A REGÉNYRŐL:
Mi fér bele egy napba? Egy egész regény cselekménye.
És mire elég egy regény? Csupán egyetlen nap eseményeire.
A Létköznapi regény a negyvenes éveiben járó Kamilla egy átlagosnak induló napját mutatja be. Legalábbis a felszínen. Egy másik idősíkon azonban a főszereplő egész addigi élete feltárul, így egyik dimenzióban a hét közepén, másikban a lét közepén találja magát az olvasó.
A regény hat fejezete hat napszakhoz igazodik, ezek pedig a főszereplő egy-egy életszakaszát jelenítik meg, kulcsfontosságú emlékmozaikok beépítésével, és a fejezetek elején az adott életciklust összefoglaló haikuval. A hajnaltól az alkonyig, a születéstől az elmúlásig haladó párhuzamos idősávban feltevődik a kérdés: vajon mit tartogat az este?
A SZERZŐRŐL:
Gagyi Katinka tizenkét évig dolgozott – végzettségének megfelelően – nyelvtanárként, miközben egy plébánia életének szervezéséből is kivette részét. Majd ugrott egyet a bizonytalanba, és a biztos tanügyet cserélte le a magánszféra izgalmas és mozgalmas világára. Dolgozott többszáz fős vállalatnál, de volt egy pékség megbízott menedzsere is. Jelenleg a székelyudvarhelyi színház munkatársa.
Bemutatásra kerülő első regényét számos publikáció előzte meg a nyomtatott és online sajtóban, teológiai szakmai folyóiratokban, kötetekben. Egy korábbi könyv szerzője.
Rengeteg dolog érdekli, de főként az ember. És nem hisz annak a mondásnak valóságában, miszerint „aki kíváncsi, hamar megöregszik”. Úgy tartja: a kíváncsiság, az utazás és a változásokra való nyitottság tartja örök fiatalon a lelket.