Légzésmódszerek-meditációk Gazda Viktóriával

online esemény Ismeretterjesztő
Stress less. Sleep soundly. Get happy. Learn the life-changing skills of meditation and mindfulness in a few minutes a day with Headspace. Choose from hundreds of guided meditations on everything from stress management and anxiety management to sleep, personal growth, and mind-body health.
Simply download this guided meditation, mindfulness, and sleep app for free — then sit back, breathe, calm your thoughts, relax, and be kind to your mind. Meditate anywhere, anytime — and start living a more calm, healthier, happier life.
A valóság az, hogy a légzésünk az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja fizikai, szellemi és energetikai jólétünket. Sajnos ahelyett, hogy nyitott és természetes módon lélegeznénk, a legtöbb ember feszültséggel lélegzik. Ha a feszült, besszükült légzés szokássá válik, kiegyensúlyozatlan energiaforrássá válik, és végül stresszhez, szorongáshoz és rossz egészségi állapothoz vezethet. Akkor miért nem próbálunk jól lélegezni? Miért ne tennénk valamit azért, hogy élményszerűen felfedezzük, milyen érzés feszültség nélkül lélegezni?
Ahelyett, hogy kiegyensúlyozatlan energia és végső soron rossz egészségi állapot forrásává válnánk, saját hatáskörünkben van olyan légzési mintázat kialakítása, amely képes újjáéleszteni létfontosságú erőnket, jó energiát adhat számunkra, elősegítheti az egészséget és a közérzetet, és segít legyőzni a feszültséget és a stresszt.”
– Fabio Andrico, a Harmónikus Légzés és Jantra jóga oktatója
Talán ezt már sok helyen hallhattuk, főleg, aki kapcsolatban áll valamilyen jóga gyakorlattal, hogy a légzés mennyire fontos, hogy tudatos legyen.
Ez pláne igaz egy nehéz érzelmi helyzetre, amikoris besszükül a légzésünk, vagy esetleg el is akad.
A stressz, rossz hangulat, mind-mind hatással van a testünkre és a tudatunkra is. Ellentétben áll azzal a bizonyos „fellélegeztünk”, könnyedség érzéssel.