Lázár tesók: Hullámtörés ingyenes

online esemény Ismeretterjesztő
Az előadást élőben közvetítjük!
Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon (https://bit.ly/3pILWfk) és YouTube-csatornánkon (https://bit.ly/2UKrBIk).
Szeretettel várunk az esemény időpontjában a képernyő előtt!
Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár duója 1992-ben alakult, amikor Domokos után három évvel Ágoston is világra jött. Akkor még nem sejtették, hogy később Lázár tesók néven fognak együtt színpadra állni. Melankolikus, akusztikus, minimál hangszerelésű dalaikból 2020 őszén Hullámtörés címmel jelenik meg első nagylemezük, amelynek ez lesz az egyetlen budapesti lemezbemutató koncertje. Intim, családias, tesós és komoly hangulatú estet ígérnek.
Lázár Domokos és Ágoston az Esti Kornél alternatív rockzenéje és a Pegazusok Nem Léteznek bensőségesebb, érzékenyebb minimálpopja után a koncerten 2017-ben bemutatkozott Lázár tesók duóban akusztikusabb megszólalásra váltott: eleinte kétgitáros-énekes felállásban játszották zenekaraik dalait, valamint feldolgozásokat, de aztán remekül összecsengő énekük közös új szerzeményekre is inspirálta a párost. Az első dalok 2019-ben jelentek meg, 2020 őszén pedig érkezik a Hullámtörés című bemutatkozó album. Az egyetlen budapesti lemezbemutatón „egyszerre intim, családias, tesós és a dalok mélyrétegeihez illő komoly, az alanyiságot, a művészeti állítást emelő hangulat megteremtése” a cél, de a tematika is kijelöli a program irányát. „A melankolikus hangulat ötvöződik a letisztult formákkal, az ösztönös, világra kíváncsi, fiatal felnőttkor érzelmi töltöttségével” – ígérik a főszereplők, akik „fiatal, ám annál tehetségesebb, az újra való ösztönös generációs nyitottság egyszerre lelkes, érzékeny, önreflektív attitűdjét képviselő vendégzenészeket” hívtak maguk mellé a koncertre.