Látógatói részvétel a Magyar Jóga Akadémián

online esemény Ismeretterjesztő
A Magyar Jóga Akadémia lehetőséget ad a képzésein való látogatói részvételre. A látogatói részvétel egyedi és semmilyen követelménnyel nem jár. Célja, hogy betekintést nyerhess az Akadémián folyó képzés színvonalába.
A korábbi hallgatóinknak ingyenes a látogatói részvétel, hogy támogassuk a munkájukat, és szakmai közösséget építsünk.
A Magyar Jóga Társaság tagjai pedig 10 % kedvezménnyel vehetnek részt a képzésen látogatóként.
RÉSZVÉTEL
ONLINE a Zoom-on (kód 512-143-7530) keresztül. Az online részvétel díja 1.500 Ft akadémiai óránként (45 perc)
Regisztrálni szükséges a:
– email címen.
Itt láthatjátok az órarendet az órák magyarázatával együtt:
Magyar Jóga Akadémia 2020/21 I. évfolyam
7. hétvége – 2021.06.05-06.
Szombat 06.05.
10.00 – 10.15 Nyitó mantrák, ráhangolódás
10.15 – 11.45 Általános pszichológia – Ego problematikája (Zoltai Miklós)
Zoltai Miklós több évtizedes tanári, pszichológiai, jógaoktatói, terapeutai tapasztalatával és óriási szakmai tudásával mindig lenyűgözi a hallgatókat. Most olyan témáról fog beszélni, melyek alapvető, nagyon fontos információk egy hiteles jógaoktatónak. A szellemi út során mindenki találkozni fog az EGO-ja által előidézett problémákkal. Hogyan lehet ezeket megoldani?
12.00 – 14.15 Ászana gyakorlás: Szaravhitt ászanák, Macskapóz változatok, Tigrispóz változatok, Szúrja namaszkár, Csandra namaszkár – gyakorlatsorok mint a test és lélek imája – vizsgaelőkészítés (Kővári Katalin)
Katica finom és lélekemelő oktatási stílusában a gyakorlás a test és a lélek imájává válik. Éljük át együtt azt a csodát, ahogy a lényünk minden síkja összerendeződik Katica szakavatott oktatása során. Jó gyakorlást hozzá mindenkinek.
14.15 – 15.15 Ebéd
15.15 – 17.30 1. Jógapszichológia – A tudat és a csakrák
2. Jógapszichológia – Pratyahára, Dhárana, Dhjána és Veszélyek a
jógagyakorlás során (Zoltai Miklós)
Az előadás első részében a jógapszichológia szemszögéből mutatja meg a csakrák és a tudat témakörét. Alapvető modellt ad a tudat megértéséhez, amire a jógagyakorlásunk épülhet.
Az előadás második részében arra a kérdésre kapunk választ, hogy milyen fontos szempontokra kell figyelnünk a jóga magasabb lépcsőfokainak gyakorlása során? Erről hallhatunk az egyik legjobb forrásból, egy olyan gyakorlótól – Miklós személyében – aki évtizedek óta gyakorolja a jóga magasabb fokait. Hallgassuk nagy figyelemmel.
17.45 – 18.30 Vizsgagyakorlatsor (Selmeciné Bogdán Ágota)
Ágicával végig gyakoroljuk az általa összeállított vizsgasort.
18.45 – 19.30 Relaxáció – Szankalpa szerepe a relaxációban (dr. Pápai Gyula)
Gyulával átvesszük a szankalpa – megfogalmazott szándék, cél – használatát a relaxációban. Így lehet pszichoterápia egy egyszerű relaxációból. Bővítsd oktatói eszköztáradat ezzel a nagyszerű technikával.
19.45 – 21.30 Otthoni gyakorlás megbeszélése (Csak hallgatóknak) 22.00 Csendes pihenő
5.00 Ébresztés
5.50 – 6.00 Nyitó mantrák
Vasárnap 06.06.
6.00 – 6.45 Pránájáma – oktatásmódszertan (Selmeci Csongor)
A gyakorlásban választ kapunk arra a kérdésre, hogy hogyan tudjuk élményszerűen oktatni a pránájámát a kezdők számára. Hogyan építsük fel ennek a nagyszerű jógaterületnek a megtapasztaltatását, hogyan csináljunk kedvet a gyakorlásához, és hogyan éljük át az egyre növekvő energiaszint csodáját.
7.00 – 8.30 Ászanagyakorlás – Kiemelten a jógaoktatók felkészültségéről, figyelméről és felelősségéről (dr. Pápai Gyula)
dr. Pápai Gyula több évtizedes jógaoktatói tapasztalatát foglalja össze ebben a gyakorlásban. Oktatásmódszertant tanít, és felelősségre nevel a gyakorlati példákon keresztül.
8.35 – 9.20 Retorika – szólamgyakorlatok és ritmusgyakorlatok (dr. Pápai Gyula) Fontos eszköz az oktatás során az oktató beszéde, beszédtechnikája. Értsük meg még jobban
azokat az eszközöket, amelyek a beszédünk révén rendelkezésre állnak.
9.20 – 10.20 Reggeli
10.20 – 12.30 Kiscsoportos gyakorlás (dr. Pápai Gyula, Kővári Katalin, Selmeciné Bogdán Ágota, Selmeci Csongor)
Ászanák oktatását tanuljuk, tanítjuk. Most részt vehetnek rajta látogatók is.
12.40 – 14.10 Jógatörténet – Posztklasszikus jóga, Modern Jóga, Magyar Jóga történet (Selmeci Csongor)
Az elmúlt évszázadok hatalmas alakjaival találkozunk ebben a tárgyban. Hol vannak az emberi fejlődés határai? Milyen módon alakult ki a ma alkalmazott jóga ez elmúlt évszázadok mestereinek tanítása nyomán? Hogyan függ össze a tantra a ma gyakorolt jógával? Mi volt a magyar jóga története a kezdetektől egészen mostanáig? Ezekre a kérdésekre fogunk választ kapni az előadásban.
14.25 – 15.10 Szanszkrit alapok (Selmeciné Bogdán Ágota, Selmeci Csongor)
Ismerkedjünk egy kicsit azzal a nyelvvel, amelyen az ősi tudás eljutott a mai korba. Élményszerűen fogjuk bemutatni a szanszkrit nyelvet.
15.20 – 16.05 Pránájáma rendszer összefoglaló (Selmeci Csongor)
Tekintsd át a pránájáma teljes rendszerét a kezdő szinttől a haladóig – hogy jobban tudd irányítani a saját gyakorlásodat. Először kaphatod meg ezt a teljes körű információt.
16.05 – 16.30 Takarítás
Várunk minden érdeklődőt szeretettel!