Különleges termékek kóstolása

Salgótarján Ismeretterjesztő
Különleges termékek kóstolására nyílik lehetőség Eresztvényben március 9-én 17.00 órától a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontban (3100 Salgótarján, Eresztvényi út 6.)

Szalai Ferencék a Mátrai Bivalyrezervátumban különleges értéket képviselő, őshonos állatfajták tenyésztésével foglalkoznak. Céljuk a magyar házi bivaly genetikai erőforrásának megőrzése extenzív legeltetési módszerek alkalmazásával. Céljuk továbbá, hogy az emberek megismerjék a bivalyhúst, a bivalyhúsból készült termékeket.
Ferenc bemutatja az érdeklődőknek a gazdaságát, bivalyhús készítményeiket, közöttük a Magyar Nagydíjas bivaly debrecenit is.
https://www.facebook.com/bivalyrezervatum.hu/

A Sárika Családi Pékség tulajdonosai, Barsabás-Sánta Edina és Barsabás Krisztián a Zuglói Kenyérközösség projekt egyik kezdeti ötletadói és kezdeményezői. Ma Magyarországon az övék egy egyedülálló módon szövetkezetként működő pékség, amelyet családok és barátok összefogva, társadalmilag felelős módon működtetnek. A Nógrád megyei Bátonyterenyén működő pékségükben teljesen adalékmentes, kovászos kenyerek és péksütemények készülnek
https://www.facebook.com/sarikapeksege/?tn-str=k*F

A bemutatkozó gazdaságok termékei a helyszínen megkóstolhatók, egyes termékek meg is vásárolhatók.

Elkötelezettek vagyunk a helyi termékek népszerűsítése mellett!

A program Facebook eseménye: