Közönségtalálkozó Márki-Zay Péterrel

Planetarium Ismeretterjesztő
FONTOS!!!
A hétfőn életbe lépő járványügyi korlátozásokat figyelembe véve, úgy döntöttünk, hogy egy későbbi alkalommal szervezzük meg ezt a közönségtalálkozót. Bízunk benne, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel egy későbbi időpontban minél több résztvevőnek helyet tudunk biztosítani, amint ezt lehetővé teszik a járványügyi előírások. Az eddig regisztrált 70 résztvevő helyét továbbra is fenntartjuk.
Köszönjük megértéseteket, továbbra is vigyázzunk egymásra!
Megtelt!!!
A nagy érdeklődésre való tekintettel újból megnyitjuk a regisztrációt! További 25 résztvevőt tudunk fogadni egy második teremben. A beszélgető feleket félprofilból, hátulról fogják látni az itt helyet foglalók!!!
Regisztrálni a következő űrlapon lehet:
https://forms.gle/drXmekgHxim5WFfn9
Közéleti vitaestjeink, kerekasztal beszélgetéseink következő vendége Márki-Zay Péter, Magyarország ellenzéki miniszterelnök-jelöltje.
Beszélgetni fogunk politikáról, az életünket aktuálisan meghatározó ideológiákról, családról, Magyarország helyéről Európában és Erdély, illetve az erdélyiség fogalmáról a magyar köztudatban.
Beszélgetésünk nyitott és nyilvános.
A koronavírus terjedését megakadályozó intézkedéseknek megfelelően maximum 40 résztvevőt fogadhatunk, akiket kizárólag az oltási igazolványaik felmutatása után engedhetünk be.
A beszélgetést videó-formátumban rögzítjük, és később vágatlanul, mindenki számára elérhetővé tesszük.
Miért szervezzük ezeket a közéleti beszélgetéseket?
Mert fontosnak tartjuk a vitakultúra népszerűsítését, a szabad véleménynyilvánítás bátorítását és a gondolatok sokféleségének bemutatását. Hisszük, hogy ez a demokrácia építésének egyedüli módja!
Magunk is érezzük a közélet megosztottságát, ezért nem célunk politikai csatározásoknak helyet adni, de fontosnak tartjuk, hogy fiatal közösségünk megismerhesse a politika szereplőit, mindennapi életünk alakítóit, és megfogalmazhassa feléjük kérdéseit.
A Planetárium, mint független közösségi tér, ideológiai pozíciója ilyen értelemben semleges és apolitikus. Az objektív vita tere és az ismeretterjesztő beszélgetések kezdeményezője szeretnénk lenni. Pártállástól függetlenül tehát, minden közéleti szereplőnek teret biztosítunk, aki nyitott az eszmecserére és vitára. A Márki-Zay Péternek küldött meghívóval egyidőben természetesen a jelenlegi magyar kormányzat képviselőjének is elküldtük meghívónkat. Bízunk benne, hogy ezen utóbbi meghívónk is eredménnyel já