Közadakozásból állítanak emlékkeresztet

Nagyszarva Szabadtéri

A trianoni békediktátum 100. évfordulójához közeledve egyre több helyi közösségről derül ki, hogy bizony szívén viseli a 100 éve történt igazságtalanság ügyét: emlékezni, s emlékeztetni akar. Így vannak ezzel a nagyszarvaiak is, akik az elmúlt években bizonyították, hogy nem engednek a betelepültek provokációjának, s ha kell, össze tudnak fogni.

Ennek a közösségnek egyik tagja Lentulay István – aki egyébként a nagyszarvai önkormányzat képviselője is –, aki mert nagyot álmodni, és eldöntötte: szeretne egy emlékhelyet a trianoni békediktátumnak a faluban.

A Három Királyok formáció (Derzsi György, Kovács Koppány, Vadkerti Imre) felajánlották egy koncertjük teljes bevételét, de sajnos ez elmaradt a járvánnyal kapcsolatos tiltások miatt. De már most úgy áll a dolog, hogy a kereszt költségeit

közadakozásból fogjuk fedezni, amit fel is tüntetünk majd egy emléktáblán.

Hogyan lehet segíteni?

Május 30-án főzünk egy nagy katlan csángó gulyást a nagyszarvai tűzoltószertárnál. Aki szeretné támogatni az emlékmű felállítását, azt szívesen látjuk 16 és 20 óra között a helyszínen, ahol a kihelyezett urnában mindenki elhelyezheti adományát, mielőtt vagy miután elfogyasztott egy tányér finom gulyást.