Kósza szél, Eszpé koncert

Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ Zene

szechi-pal-emlekkoncert-1-2016Kósza szél… Eszpé koncert Dunaszerdahelyen

2016. április 29., 18:00 / Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ

Sokan úgy emlékeznek rá, mint egy kihajtott gallérú jampira, de dalszövegeiből egy mély gondolkodású férfi alakja rajzolódik ki. A kisgyermekként árván maradt ember szívszorongató melankolikus magánya éppúgy kiszól dalaiból, mint a szerelmes fiatal felhőtlen boldogsága. Rokonai és közeli barátai szerint éppen ez a kettősség, e két véglet közti folyamatos őrlődés jellemezte egész lényét és tragikus végű életét. Ránk hagyott dalai bizonyára ezért töltenek el bennünket még ma is, ennyi év távlatából is csodálatos borzongással.

Előadó: Eszpé együttes (SK)

Az együttest a szlovákiai magyar zenei élet ismert zenészei alapították Szecsi Pál emlékére és dalainak felelevenítésére. Nevük, a fonetikus Sz. P. is erre utal. Az ismert slágereket az eredetihez a lehető legközelebb álló hangszerelésben igyekeznek megszólaltatni, így a kor táncdalainak jellegzetes zenei jellemzői korhű tolmácsolásban idézik Szécsi Pál egykori fergetes koncertjeinek hangulatát.

Az együttes tagjai: Zsapka Attila – ének, Korpás Éva – ének, Emmer Péter – gitár, Andrej Fujas – basszusgitár, Kovács László – dob, Sipos Dávid – saxofon, Farnbauer Péter – billentyűs hangszerek.

Dalrend:

1. Zenész ballada
2. Kósza szél
3. Csak egy tánc volt
4. Szereted – e még
5. Faragott hintaszék
6. Egy szál harangvirág
7. Violák
8. Ne félj
9. Himnusz a nyárhoz
10. Kismadár
11. Köszönet mindenért
12. Kék csillag
13. Én édes Katinkám
14. Árva fiú
15. Távollét
16. Szeretni bolondulásig
17. Ez itt egy úr
18. Carolina
19. Gedeon bácsi

INFORMÁCIÓ:
Telefon: +421 31 590 08 13
Email: