Könyvbeszélgetés – Létezik-e jó halál?

Online Ismeretterjesztő
Időpont: 2022. FEBRUÁR 22., KEDD, 20:00–21:00 UTC+02
A Napfogyatkozás Egyesület havonta jelentkező könyvbeszélgetése alkalmával ezúttal egy mindanyniunkat érdeklő, izgalmas témát járunk körül, melynek alapját Hegedűs Katalin Létezik-e jó halál című könyve adja.
Manapság sok ember hal meg szenvedésben. Az orvostudomány képes hosszú ideig életben tartani a szenvedőt, de vajon szükségszerű-e ez? Dönthetünk-e előre arról, hogyan éljük meg az utolsó időszakunkat: kórházban vagy otthon; gépekre kapcsolva vagy békésen elbúcsúzva. Milyen életvégi döntési lehetőségeink vannak és hogyan érinti mindez a családtagot, a majdani gyászolót?
Vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy milyen digitális nyomok maradnak utánunk, és azoknak milyen hatása van gyászoló szeretteinkre? Mik a legegyszerűbb tennivalók, amikkel megkönnyíthetjük életüket, és milyen extrém lehetőségek állnak már most rendelkezésünkre, hogy digitálisan tovább éljünk?
Résztvevők:
Hegedűs Katalin PhD, egyetemi docens, a Kharón folyóirat főszerkesztője, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület alapító tagja
Csikós Dóra – Az Életvégi Tervezés Alapítvány alapítója
A beszélgetést moderálja Singer Magdolna író, gyászkísérő, a Napfogyatkozás Egyesület elnökségi tagja
A beszélgetést a Napfogyatkozás Egyesület facebook oldalán közvetítjük. Várjuk az érdeklődőket, akiknek lehetőségük van kérdezni, kiegészítéseket,hozzászólásokat megosztani.
Utólag az egyesület Gyászportál nevű youtube csatornáján és az egyesület honlapján (www.gyaszportal.hu) az online események menüpont alatt tekinthetőek meg a Könyvbeszélgetés korábbi adásai is.