Koncz Gergő: Magyarpalatka – Lemezbemutató

Jazz&Blues Club Targu Mures Ismeretterjesztő

Koncz Gergő: Magyarpalatka – Lemezbemutató koncert

Így vall Koncz Gergő új lemezéről, önmagáról és muzsikájáról:
“Huszonéve motoszkál bennem, hogy tán jó volna egy olyan felvétel, amire magam hívok zenészeket, s olyat próbálunk muzsikálni, ami velük együtt sikerülhet igazán jól, ami velük a leghitelesebb. Csak hát minek ilyen felvétel? Sok zenekar van, sok album. Nem kell egy hatszázadik. Így gondoltam. De változtak az idők, mára a mesterek szinte mind elmentek, magunkra maradtunk. Sokan élünk a muzsikából, úgy ahogy lehet – és ahogy tudunk. A mai ember már másra gondol, amikor meghallja a szót: népzene. Koncertekre, együttesekre, zenekarnevekre, hosszú farkú díszmadarakra, amik elszállnak. Ritkán az eredeti felvételekre, emlékekre. Ez elgondolkodtató. Tán nem is népzenész vagyok. Csak zenész, táncházzenész.”

Ha élőben is szeretnétek hallani a felvételek amúgy is “élő” muzsikáját, akkor szeretettel várunk február 17-én, 19 órától a marosvásárhelyi Jazz&Blues Clubba Koncz Gergő, Fekete Antal, Havasréti Pál és Liber Endre Magyarpalatka lemezének bemutató koncertjére.

Belépő: 10 lej (diákoknak 5 lej).

A koncertet a rendszeresen megszervezett hétfői táncház követi. A koncert belépőjegye a táncház díját is magában foglalja!

A program partnerei a Kaszaj Egyesület és a Folk Center Alapítvány. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Halmos Béla Program, Emberi Erőforrások Minisztériuma.