Komáromban az In Medias Brass zenekar

Komárom Zene

október 6.,18:00

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Pro Musica Nostra Nitriensi nemzetközi zenei fesztiválnak idén is van komáromi állomása. Egy valódi zenei különlegességnek örülhetünk – az In Medias Brass formáció koncertje a rézfúvós hangszerekben rejlő értékekre, lehetőségekre és a hangszerek megszólaltatásának sokszínűségére hívja fel a figyelmet.

Helyszín: Tiszti Pavilon (díszterem), Komárom (SK)
Időpont: 2021. október 6. (szerda), 18.00

Tagok:
Kresz Richárd (trombita), Pálfalvi Tamás (trombita), Benyus János (kürt), Sztán Attila (harsona), ifj. Bazsinka József (tuba)

A belépés díjköteles:
6 € felnőtteknek, 4 € nyugdíjasoknak és ZTP-igazolvánnyal rendelkezőknek.
A koncert megvalósulása az aktuális járványügyi előírásokhoz kötött.

Információ a Komáromban fellépő zenekarról:
IN MEDIAS BRASS
Az In Medias Brass 2010 januárjában alakult, tagjai a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztek művész diplomát. 2010 augusztusában, első közös céljuk a Dél-Koreában megrendezett, 6. Jeju Nemzetközi Rézfúvós Verseny volt, melyen elsöprő sikert arattak: annak ellenére, hogy a világ minden tájáról összesen közel háromszáz résztvevő indult, a kamarazenei első díj mellett megnyertek minden olyan szólóhangszeres kategóriát is, amelyben elindultak (kürt, harsona és tuba).
Az együttes – megalakulását követő nem sokkal több, mint három éven belül – hét rangos, nemzetközi díjat szerzett kamarazene versenyeken: öt első, két második és számos különdíjat Dél-Koreában, Németországban, Szlovéniában, Japánban, Olaszországban, Franciaországban és az Amerikai Egyesült Államokban.
Koncerteztek Magyarországon kívül Svájc, Németország, Olaszország, Franciaország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Litvánia, az Amerikai Egyesült Államok, Dubai, Japán és Dél-Korea színpadain is. Mesterkurzust tartottak 2015-ben Dél-Koreában, 2016-ban Japánban, 2018-ban és 2020-ban Litvániában, 2019-ben Csehországban. A rövid időn belül elért nemzetközi sikerek elismeréseképpen munkájukat 2011-ben Junior Prima díjjal tüntették ki, 2012-ben pedig a KLASSZ Tehetség program promotáltjai között szerepeltek.
A koncertjeiket művészi és technikai felkészültségüknek köszönhetően egyszerre jellemzi a virtuozitás és a meghittség. Az In Medias Brass repertoárja a korai reneszánsztól kezdve, különleges klasszikus zenei átiratokon és rézfúvós kvintettre írt műveken át egészen a legfrissebb kortárs művekig terjed. Szívesen játszanak könnyűzenei darabokat is, melyek között mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet, legyen az filmzene, ragtime vagy éppen latin jazz. Fontosnak tartják, hogy minden egyes koncertjük értékes legyen, és a közönség ne csak rácsodálkozzon a rézfúvós hangszerek rejtette lehetőségekre, de valódi és emlékezetes zenei élménnyel gazdagodhasson.