Kolozsváros könyvbemutató

Sapientia EMTE Ismeretterjesztő

Kolozsváros könyvbemutató a Kolozsvári Magyar Napokon

Kettős bemutatóra kerül sor a X. Kolozsvári Magyar Napok keretében. Mindkét bemutatónak a célja, hogy segítsen a kolozsváriaknak könnyen és élvezetesen “megismerkedni” városukkal anélkül, hogy hogy ehhez kutatóvá kellene válniuk.

1. A Kolozsváros. Milyen város? Fedezd fel a középkori Kolozsvárt! harmadik, bővített kiadásának bemutatója
Szerzők:
Írták: Fórizs Enikő, Víg Boglárka, Zsigmond Ilka
Illusztrálták: Kürti Andrea, Magdó Eszter
Bemutatja: Hunyadi Gábor Attila történész, édesapa
Szervező: Donát Alapítvány
A bemutató végén lehet könyvet vásárolni, dedikáltatni.

Az első Kolozsvári Magyar Napokra készült el, azóta több, mint 6000 példány fogyott el belóle úgy magyar, mint román nyelven. 2012-ben az EMKE Köváry László díjjal tüntette ki, majd bevették az Aqueduct projekt európai örökségoktatási jó gyakorlat-gyűjteményébe is. Használták szülők gyerekeikkel, de tankönyvként is jól bevált. Legnagyobb gyönyörűségünk, amikor összefirkált, szamárfüles, rongyosra lapozott kötetet látunk, ezért…

2. Frissítés!

Figyelem! A könyvbemutató végén a legelhasználtabb 5 kötet heltyett újat kaphatsz! Hozd magaddal!! (A használat nyomait keressük rajta: megoldott feladatok, használatban elkoptatott fedőlap, szamárfüles lapok, név felírva, stb. A döntés szubjektív, fellebbezni csak az európai bíróságon lehet!)

3. Kolozsváros öröksége

Újdonság! A kolozsvári Hack Your Mind Kft tanároknak, idegenvezetőknek szánt online tananyag-projektjét bemutatja Sipos Dávid idegenvezető

Az online tananyag a kolozsvári műemlékek sokoldalú bemutatását célozza meg az internet közvetítésével. Elsősorban (profi vagy amatőr) idegenvezetőknek szól, és a műemlékeket sokoldalúan, szemléletesen, az információkat útvonal mentén adagolva mutatja be. Igen, minden műemlék bemutatásához egy külön belső útvonal áll az idegenvezető rendelkezésére. Függetlenül attól, hogy valaki megélhetésszerűen, vagy jövedelem kiegészítése céljából vezet, netalán a tanári munkájának részeként, vagy csupán jó polgárként szeretné megismerni a kincses várost, ebben a tananyagban egy helyre összegyűjtve, felhasználóbarát módon tálalva juthat hozzá azokhoz az információkhoz, amelyek ismeretében személyre szabottan és érdekesen mutathatja be az egyes műemlékeket, és végső soron, a várost. Használható tanulásra vagy ismétlésre, még a legtapasztaltabb idegenvezetőknek is bizonyosan nyújt újdonságot!
Tartalmazza a műemlék meglátogatásához szükséges információkat, elérhetőségeket, az iratlan szabályokat is. Az egyes leckék videók, munkalapok, tesztek, szemléltetőanyagok összessége, melyhez a közösséget, a támogatást a pilóta program keretében kaphat az érdeklődő. Részletekről a bemutatón!

Ezzel az alkalommal a tananyag első három egységét mutatjuk be
1. A Farkas utcai templom
2. A Bocskai ház
3. A Torony (Kolozsvár középkori börtöne, legrégebbi, ma is álló épülete!)
Az érdeklődők bekapcsolódnak a pilóta programba, amely kedvezményes részvételt biztosít a közös tökéletesítés céljából.
Részleteket ennek az eseménynek az oldalán láthatsz majd.