Kolozsvári Bor és Gasztronómiai Fesztivál

Bulgakov Café Ismeretterjesztő

A magyar borászat kiemelkedő alakjait vonultatja fel a Kincses Pince Kolozsvári Bor és Gasztronómiai Fesztivál 2019. június 15-én, szombaton a kolozsvári Bulgakov Kávéházban. 🍇 Olyan pincészetek borait kóstolhatják majd az érdeklődők, mint a Babits Pincészet, Bott Frigyes, a Bock Borászat Kft., a Dúzsi Pincészet, Gere Tamás & Zsolt Pincészete, az Arad-hegyaljai Balla Géza Pincészet, a délvidéki Maurer Pincészet, a Kárászteleki Pezsgőpincészet vagy a Grand Tokaj Zrt., hogy csak egy párat említsünk.

PROGRAM:
🥨🧀 11-20 óra között a Bulgakov Kávéház előtti utcafronton helyi kézműves termékek vására várja a látogatókat: sajtok, fűszerek, péksütemények, házi húskészítmények és sok más finomság közül válogathatnak majd.

💬 11-13 óra között a borászok lehetőséget kapnak, hogy egy zártkörű találkozás keretében bemutatkozzanak meghívottainknak (üzletemberek, borkereskedések, vendéglátó-ipari egységek), üzleti megbeszélések lehetőségével.

🍷 13-20 óra között egy sétáló-kóstoló keretében mintegy 45 Kárpát-medencei pincészet (Délvidék, Felvidék, Kárpátalja, Muravidék, Erdély és Magyarország közkedvelt és kevéssé ismert borászai) képviselteti magát.

🧐 15 órától két mesterkurzuson is részt vehetnek a borász szakma iránt elkötelezettek.
🔸 15:00-16:00 között Tokaj kincseivel ismerkedhetnek meg alaposabban az érdeklődők.
Előadó: Somogyi Gergely, a Tokaj Today tulajdonosa, szerkesztője
🔸 16:30-17:30 között Mátyás királyunk kedvelt történelmi boraként a fekete leányka kerül bemutatásra a mesterkurzus keretében.
Előadó: Péntek István, a Romániai Sommelier Szövetség alelnöke
ℹ️ A Mesterkurzusok külön belépővel látogathatók, kurzusonként maximum 50 főig és bárki számára nyitottak.

🎫 A sétáló-kóstolóhoz karszalagos belépő szükséges, mely a helyszínen megvásárolható.
Ár: 45 lej, mely tartalmazza a poharat is.
🎫 A mesterkurzusok ára: 20 RON/fő.
A mesterkurzusokra belépőjegyet a helyszínen vásárolhatnak az érdeklődők a rendezvény napján, a szabad helyek függvényében.

A rendezvény lebonyolítója: Traditio Transylvanica Alapítvány
Támogatónk: Agrárminisztérium (1055 Budapest, Kossuth tér 11.)