Király Linda és Király Viktor

Kèzdivásàrhely, Covasna, Romania Ismeretterjesztő

 Király Linda és Király Viktor ◇ Őszi Sokadalom 2019

Egy testvérpár, akik külön külön is világsikert értek el, amikor pedig együtt lépnek színpadra, felrobbantják a hangulatot. Linda érces hangja és Viktor zenei tehetsége tökéletes kiegészítői egymásnak, mindketten az amerikai vonalat képviselik, vérükben is ezt hordozzák, hiszen az Egyesült Államokban születtek, 1999-ben költöztek vissza Magyarországra.

Linda 8 éves korától énekel. Klasszikus tanulmányait 12 évesen kezdte a Performing Art Institute of Long Islandben. Ekkortól kezdve már növendék hangversenyeken, TV showkban lépett fel. Hazaköltözése után, 17 évesen a Dívák éjszakája című produkcióban együtt lépett fel Magyarország legnépszerűbb énekesnőivel. Hamarosan két filmbetétdal is várta: elénekelte a “Vademberek” c. Bokor Pál film betétdalát, majd Dobray György kérte fel a “Szerelem utolsó vérig” c. játékfilm címadó dalára. A Presser Gábor nevével fémjelzett főcímdal az egész országban hatalmas sikert aratott. Ezek után minden napos vendéggé vált a képernyőn is. Linda rendkívül intenzív és komoly érdeklődést váltott ki külföldön is. Az Egyesült Államok, Anglia, Németország számos neves előadója, zeneszerzője és producere kereste meg. Első ott készített kislemezdala, a „Can’t Let Go” 2007 júniusában lett kész, mely Magyarországon 2008-ban az év legjátszottabb hazai dala lett a Mahasz összesített rádiós listája alapján.

Viktor Linda sikerein felbuzdulva határozta el, hogy ő is szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel. Ikertestvérével, Benjaminnal Twinz néven alapítottak együttest. Először az M1 A Társulat című műsorába jelentkezett, 2008-ban pedig a Megasztár negyedik szériájába, melyben az addig rekordszámú, körülbelül tízezer jelentkező közül került ki győztesen, így 2008-ban ő lett az „Év Hangja”. 2009-ben jelent meg bemutatkozó albuma Király Viktor címmel, amelyet hatalmas közönség- és szakmai várakozás előzött meg. 2010 decemberében megjelent második önálló albuma Solo címmel. Az albumon tíz új, angol nyelvű dal hallható, köztük a nagy sikerű címadó Solóval. A dal gyors népszerűségre tett szert a hazai rádiókban és zenecsatornákon, és minden jelentős slágerlistán. 2015-ben magasabbra emelte a mércét: jelentkezett az amerikai The Voice nevű műsorba, ahol egészen a Top 20-ba jutott. Mostanában Majkával és Dr. Brs-el készített közös produkciókat.