Kincsem: a legyőzhetetlen ❚ Székely Vágta

Székely Vágta Ismeretterjesztő

A nagysikerű mozifilm után, lovasszínházi változatban elevenedik meg a magyar csodakanca, Kincsem története. A Nemzeti Lovas Színház negyedszer tér vissza a Székely Vágtára, ezúttal pedig a KINCSEM: A LEGYŐZHETETLEN című lovasdrámáját hozza el a székelyföldi közönségnek.

A Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház ismét nagyot alkotott: talán soha nem volt korábban még ennyire érzelmes és egyben drámai, ennyire megható és egyben felemelő darabjuk, mint új szuperprodukciójuk, a Kincsem. A legyőzhetetlen csodakanca újabb versenyt nyert: ezúttal a színházszerető közönség szívét hódította meg.

Pedig valójában még csak nem is Kincsemről szól a darab: a csodakanca élete és a kora, amelyben a sikereit halmozta csak alapjául szolgál a drámai alaphelyzetnek: egy apa fiatalon elveszti a gyermekét. Nem tudja elfogadni az elfogadhatatlant: az ő gyötrődéseit, vívódásait helyezi előtérbe a darab, gyakran álomszerű, spirituális utalásokkal.

Nagy erénye a darabnak, hogy nem akar hasonlítani a vele azonos című mozis megaprodukcióra, nem másolja azt, külön mítoszt épít a varázslatos csodakanca szelleme köré.

Nyilvános főpróba: 2019. június 28., 21.30
Előadás: 2019. június 29., 21.30
Esőnap: 2019. június 30., 21.30