Kárpát-medencei ref. okt. int. tanévnyitója

Pécs Tudomány, oktatás

A Baranyai Református Egyházmegye és a Pécsi Református Kollégium rendezésében augusztus 31-én tartják a református köznevelési intézmények – egyben a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek – közös tanévnyitóját.

A 2019/20-as tanévet megnyitó ünnepi istentisztelet 11 órakor kezdődik a kollégium sportcsarnokában (7629 Pécs, Hársfa út 94.), ahová valamennyi iskola képviseletében 2-2 felnőttet és tanulót várnak.

Igét hirdet Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke, tanévnyitó beszédet mond Huszár Pál főgondnok, a Zsinat világi elnöke. A megjelenteket Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszönti. Az ünnepség keretében adják át a Makkai Sándorról elnevezett pedagógus kitüntetéseket, amelyről a Magyarországi Református Egyház Zsinata április 10-i ülésén döntött.

A tanévnyitó istentisztelet után avatják fel a Pécsi Református Kollégium új iskolaépületét, ahol igeolvasással és imádsággal szolgál Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház és Krasznai Csaba, az egyesült államokbeli Kálvin Egyházkerület püspöke, avatóbeszédet mond Hoppál Péter miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, a Pécsi Református Kollégium Igazgatótanácsának elnöke.

Forrás: http://reformatus.hu/mutat/16534/

SZAKC