Karinthy Frigyes: DUNAKANYAR – vendégelőadás

Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Kultúra, kommunikáció
Egy este egy dunaparti kávézóban. Nő és férfi, találkoznak, játszmáznak, táncolnak. Nem csak szó szerint, de annál szenvedélyesebben. És az idő velük forog.
Karinthy örökérvényű gondolatait egyszerre retro és mégis mai külsőségek között, a mai kor embere számára is érthetően és aktuálisan – a novellát szereposztásában, dialógusaiban és külsőségeiben is napjainkra hangolva – meséljük el.
”Azt hittem, ha olyan kíváncsi vagy rá, azt hittem, én állat… Hogy igenis énrám vártál, azért ültél itt. És akartad, hogy éppen itt álljak meg, szuggeráltál, hipnotizáltál, vagy bánom is én, legyen telepátia… Mert nem adtad föl a reményt, hogy üzenetet küldhessünk egyik bolygóról a másikra, egy emberi híradást, egy értelmes sugarat… Hogy megadjuk egymásnak ezt az utolsó sanszot, egy matematikai esélyt, hogy talán mégis… Talán mégis át lehet törni a légüres közegen, talán mégis érdemes megkísérelni: hogy ketten együtt mégiscsak kisebb felületet hagyunk a világűr istentelen hidegének, mint ki-ki magában…”
Az előadást Karinthy Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából 2021-ben az író előtt tisztelegve készítette a Váci Dunakanyar Színház alkotóközössége.
Időpont: 2022. 02. 17, CSÜTÖRTÖK, 19:00