Karácsonyi börze Rimaszombatban

Rimaszombat Gazdaság, idegenforgalom

Egy helyen minden, ami elűzi az ünnepek előtti stresszt és megteremti a megfelelő karácsony előtti hangulatot – ígéri a rimaszombati VMK. Ez lesz a mai KARÁCSONYI ÖTLET- ÉS SZERETETBÖRZÉS alkalmon, mely 13.00 órától 19.00 óráig valósul meg.

A kultúrházban a szökőkút felőli bejárat teljes földszintjén eredeti, kézzel készített termékek találhatók, remek programmal szórakozhatnak és kellemesen eltölthetik a karácsony előtti időt meleg teával vagy puncsokkal.

60 termelő és kiállító kézműves kínálja majd őszinte kézzel készített tárgyait, karácsonyi díszeket, dekorációkat, különféle bőrajándékokat, natúr szappant, ékszert, faragásokat, drótból, gyöngyből, papírból, szövetből és egyéb anyagokból készült termékeket.

Lesz karácsonyi péksütemény, méz és abból készült termékek, rétesek és kellemes illatos puncs és a karácsonyi ostya készítését is ki lehet próbálni.

A délutánt helyi csoportok kulturális programja teszi kellemesebbé. Fiatal és idős folkloristák a DFS Hájik és Hájiček, az FS Rimavan, a Čisté duše táncklub gyermekei, a Magán Zenei és Drámai Konzervatórium diákjai, a Bona fide Vegyeskar énekesei, a South Wind country zenekar és a TORS rézfúvós tánczenekar lépnek fel.