Jézus Barát Gyalogtúrára fel!

Királyhalom Ifjúsági, gyermek

Még lehet jelentkezni a királyhalmi rendezvényre

A múlt évben több alkalommal is bemutattuk a gyalogtúrázókat, jártunk velük a Csákó-Halmon, megnéztük az általuk készített vidám színi előadásokat, láttunk tábortüzet tavaly Tóthfaluban, s kétszáz fiatalt együtt táncolni. Mi is együtt örülhettünk a Jézus Barát Gyalogtúrázókkal, hiszen meghívtak bennünket közösségükbe, s lapunk hasábjain is bemutattuk történéseiket. Szentmisét hallgattunk együtt, voltunk szentségimádáson, s meghallgattuk a főszervezőt, Balcsák Szilárd atyát (a Szabadkai Szent Teréz-székesegyház káplánja – a szerző megjegyz.), amint az elmúlt 15 évről mesélt, az együtt megélt örömökről, a táborban kialakult új barátságokról, az egymásra figyelésről, az ingyenes szeretetről és a kitartásról. A tábor elsődleges célja emlékeztetni a fiatalokat a saját értékességükre, illetve Isten jelenlétére az életükben.

Az atya elmesélte, hogy fontosnak tartják megadni a táborozási lehetőséget azoknak a vajdasági fiataloknak is, akiknek erre anyagi körülményeik miatt máshol nem lenne lehetőségük. Így a tábor részvételi díja az idén is csak 400 dinár. Viszont ha valakinek ez az összeg gondot okozna, jelezze a szervezőknél, s meg fogják keresni a legmegfelelőbb megoldást, hogy mindenki részt vehessen a táborban.

Az idén Királyhalmot jelölték ki a táborok színhelyéül, s már javában folynak az előkészületek, viszont még lehet jelentkezni a táborokba, melyeket július 13–17-éig, majd 19–23-áig rendeznekmeg. A tábor célcsoportja a 12–18 éves korosztály,  egyetemisták foglalkoznak majd velük, felügyelnek rájuk. Ezzel kapcsolatban kerestük fel Tóth Ugyonka Krisztina szervezőt, aki bővebben ismertette az idei lehetőségeket:

– Kiknek ajánlod a tábort?

– Minden gyereknek/fiatalnak, aki elmúlt 12 éves, de még nincs 18, és ami a legfontosabb, azoknak, akik nem félnek a kihívásoktól. A tábor tökéletes alkalom mindazoknak, akik szeretnének új emberekkel ismerkedni, barátságokat kötni és egy kicsit kilépni a komfortzónából, a mindennapos kényelemből.

– A sok tábor közül miért érdemes a Jézus Barát Gyalogtúrát választani?

– A tábor programja mindig meglepetés. Természetesen sokat sétálunk, játszunk, szentmisén is részt veszünk, és a tábortűz sem maradhat el. Táborunkban nincsenek különbségek,mindengyerek teljesen egyenlő, egyformán értékes. És tapasztalatból mondom, hogy az itt szerzett barátságok hosszú távra szólnak.

Az érdeklődő szülők és gyermekek a következő elérhetőségeken jelentkezhetnek a táborba, vagy akár bővebb információval gazdagodhatnak: , 064/958-45-18.

 

Forrás: Magyar Szó